O Αρης συνεχίζει τις «αγαθοεργίες», έκανε τη Λαμία να μοιάζει με… Μπαρτσελόνα

Βασίλης Μάστορας06 Μαρτίου 2023


Τελικά ο Αρης δεν ξεχνάει τις… «αγαθοεργίες». Πολλές φορές φέτος με την απόδοση του φόρεσε την φορεσιά του «καλού Σαμαρείτη» και «δώρισε» βαθμούς σε αντιπάλους οι οποίοι έχουν τεράστια αγωνιστική διαφορά από τους «κίτρινους». 


Το έκαναν με τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό, για παράδειγμα. Το επανέλαβε και χθες στη Λαμία, απέναντι στην ομώνυμη ομάδα. Θολώνοντας την αισιόδοξη εικόνα που «έχτισαν» οι παίκτες του με τις δύο νίκες επί του ΟΦΗ και του Ατρομήτου. Νίκες προϊόν εξαιρετικής απόδοσης στα πρώτα 45 λεπτά. Απόδοση που έπειθε ότι οι «κίτρινοι» μπήκαν στον σωστό δρόμο και ότι πλέον θα αποτυπώνουν στο χορτάρι, όλη την ποιότητα του ρόστερ. 

Οποιος πόνταρε σ’ ένα τέτοιο σενάριο, χθες ήταν ο μεγάλος χαμένος. Ο Αρης σ’ έναν αγώνα από τον οποίο ήθελε τη νίκη για να μπει με βαθμολογική διαφορά από τον Βόλο στα πλέι οφ, ήταν τραγικός στο α’ ημίχρονο και υποφερτός στο δεύτερο. Όταν όμως βρίσκεται με δύο γκολ διαφορά από πολύ νωρίς είναι δύσκολο, ό,τι κι αν κάνει να γυρίσει το σκορ. Η δυσκολία μάλιστα μεγαλώνει όταν τις ευκαιρίες που δημιουργείς τις πετάς στα σκουπίδια. Όπως και τα 45 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, στην διάρκεια του οποίου ο Αρης τη μοναδική καλή του τελική προσπάθεια την μετέτρεψε σε γκολ. Άλλη δεν είχε. 

Τον στοιχειώνει όμως η χρησιμοποίηση του Ενκουλού αντί του Φαμπιάνου. Η… έμπνευση του Τερζή στοίχισε στον Αρη δύο γκολ στα οποία αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Ενκουλού. Ο Τερζής τον αντικατέστησε στο β’ ημίχρονο αλλά το κακό είχε γίνει.

Η Λαμία που σ’ όλο τον αγώνα είχε ποδοσφαιριστές που διψούσαν περισσότερο για τη νίκη, βρήκε τον τρόπο να βάλει δύσκολα στον Αρη. Ποντάροντας και στην απουσία του Ρουπ, έκανε αυτό που έκαναν αρκετές ομάδες φέτος απέναντι του με θετικό πρόσημο στην προσπάθεια τους. Μάρκαρε ψηλά, φορτώνοντας το κέντρο. Η τακτική της Λαμίας δημιούργησε βραχυκύκλωμα στον Αρη ο οποίος δεν εύρισκε τρόπο να «χτίσει» μία σοβαρή επίθεση. Αντιθέτως, οι παίκτες του έκαναν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στους επιθετικούς. Η διαφορά της Λαμίας ήταν ότι κατάφερε να αξιοποιήσει τα αμυντικά λάθη του Αρη και να προηγηθεί στο 26ο με 2-0!

Η ελπίδα να σωθεί η παρτίδα, γεννήθηκε στο 44ο λεπτό, όταν ο Μπράμπετς μείωσε σε 2-1.

Ο Τερζής γύρισε το πλάνο σε 4-4-2 και έβαλε στον αγώνα τον Φαμπιάνο και τον Γκρέι στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου.

Οι αλλαγές και η προσπάθεια της Λαμίας να προστατεύσει τα κεκτημένα, έδωσαν στον Αρη μέτρα στο γήπεδο. Οι «κίτρινοι» πίεσαν, είχαν 73% κατοχή συνολικά, δημιούργησαν 12 τελικές αλλά δεύτερο γκολ δεν πέτυχαν. Ο λόγος; Θυμήθηκαν τις παλιές κακές συνήθειες στην τελική προσπάθεια. Διαδοχικά ο Ματέο Γκαρσία, ο Γκρέι δύο φορές και ο Χριστοδουλόπουλος, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες ώστε ο Αρης να φύγει έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Λαμία.

Και επειδή ό,τι σπέρνεις θερίζεις οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα κι όπως φαίνεται θα μπούνε στην αφετηρία των πλέι οφ με την ελάχιστη βαθμολογική διαφορά από τον Βόλο. Αρα στα πλέι οφ θα κριθεί το εισιτήριο της Ευρώπης. Ε, δεν το λες και επιτυχία αυτό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.