Ο Άρης πρέπει να γίνει πιο σκληρός

Metrosport Team02 Δεκεμβρίου 2023

Η στατιστική απεικόνιση της πρόσφατης νίκης επί του Παναθηναϊκού μάλλον θα πρέπει να αποτελέσει τον… μπούσουλα που θα πρέπει να κουβαλά ο Αρης σε κάθε παιχνίδι με απώτερο σκοπό την εφαρμογή του σχεδίου αγωνιστικής αντεπίθεσης και τη συγκέντρωση περισσοτέρων βαθμών.

Στο ποδόσφαιρο, οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν πάντα την αλήθεια αλλά στην προκειμένη περίπτωση ουσιαστικά αναδεικνύουν ό,τι δεν έκανε ο Αρης στα προηγούμενα παιχνίδια με συνέπεια την απώλεια βαθμών και την οπισθοχώρηση του στη βαθμολογία. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει να γίνει πιο σκληρός ως ομάδα και παράλληλα, να γίνει ποιοτικότερος στα τρεξίματα του. Αυτό το συμπέρασμα αναδύθηκε μέσα από τους αριθμούς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πριν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση οι «κίτρινοι» είχαν 26 κλεψίματα ανά παιχνίδι και στον συγκεκριμένο αγώνα έκαναν 42. 

Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη, εν μέρει μπορεί να ερμηνευτεί και από το ότι οι «πράσινοι» είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους αλλά ο βασικός λόγος ήταν η συμπεριφορά των παικτών του Αρη. Με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Ακη Μάντζιου έκανε τέσσερα περισσότερα φάουλ αλλά κι αυτό ήταν λογικό. Υπάρχουν όμως ακόμη δύο στοιχεία τα οποία ξεχωρίζουν. Καταρχάς τα 23 κερδισμένα τάκλιν τα οποία έδειξαν ότι η ομάδα ήταν πιο σκληρή στο χορτάρι και δεύτερο, οι 21 προβολές πάνω στην μπάλα οι οποίες φανερώνουν τη διάθεση διεκδίκησης κάθε φάσης.

Μάλιστα τα περισσότερα κλεψίματα, τάκλιν και προβολές έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο και οδήγησαν στο transition παιχνίδι ασχέτως του ότι δεν αξιοποιήθηκαν οι ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο. Επί της ουσίας, μέσα από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κατέστη σαφές ότι οι «κίτρινοι» οφείλουν να γίνουν πιο σκληροί στη συμπεριφορά τους, να πηγαίνουν με περισσότερο δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες κάνοντας παράλληλα έξυπνη χρήση των φάουλ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.