Ο Άρης πρέπει να χτίσει κορμό

Γιώργος Στράντζαλης29 Νοεμβρίου 2023

Ο Αρης έχει βάλει σε πρώτο πλάνο την ανανέωση του συμβολαίου του Χουλιάν Κουέστα και ίδιες προθέσεις έχει εκδηλώσει για τον Φαμπιάνο.

Με τον πρώτο ήδη έχει καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συζητά επί των οικονομικών όρων ενός νέου διετούς συμβολαίου έχοντας αμοιβαία επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας τους, ενώ με τον δεύτερο σε πρώτη φάση μπορεί να έχει διαπιστωθεί απόσταση στο οικονομικό σκέλος αλλά με αμοιβαίες υποχρεώσεις μπορεί να ξεπεραστεί.

Πρόκειται για δύο βασικά συμβόλαια που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι και σε ενάμιση μήνα θα αποκτήσουν το δικαίωμα επαφών με άλλες ομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι οι Κιτρινόμαυροι είναι απαραίτητο να επισπεύσουν τις συζητήσεις μαζί τους. Και είναι στις άμεσες προθέσεις τους να το κάνουν, καθώς εκτός από “βαριά χαρτιά” είναι και από τα πιο σημαντικά στελέχη του ρόστερ τα τελευταία χρόνια, στα οποία όπως φαίνεται ο Αρης θέλει να στηριχθεί και τα επόμενα. Με ξεκάθαρη στόχευση να χτίσει (επιτέλους) έναν αγωνιστικό κορμό και να μην χρειάζεται κάθε καλοκαίρι να καλύπτει βασικά κενά πηγαίνοντας συνεχώς σε πειράματα.

Πόσω μάλλον δε, όταν αυτά τα κενά δημιουργούνται λόγω της φυγής ποδοσφαιριστών που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη διάρκειας μιας σεζόν. Πρακτικά, άλλωστε, αν επιτευχθούν τα deal και ανανεωθούν τα συμβόλαιά των δύο ποδοσφαιριστών, αμέσως αμέσως ο Αρης θα έχει “θωρακίσει” σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα μετόπισθεν. Με βασικό τερματοφύλακα κι ένα σταθερό δίδυμο κεντρικών αμυντικών, από τα καλύτερα του Πρωταθλήματος τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτό είναι και το βασικό συμπέρασμα της πρόσφατης κουβέντας που είχαν ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Άκη Μάντζιο, στο πλαίσιο της μεταγραφικής ενίσχυσης του Αρη τον Ιανουάριο και προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης του ρόστερ. Ο προπονητής της ομάδας τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής των δύο ποδοσφαιριστών καθώς εκτός από την αγωνιστικής τους αξία, είναι δύο παίκτες με προσωπικότητα στα αποδυτήρια στους οποίους επάνω μπορεί να χτίσει.

Γνωρίζοντας ως έναν βαθμό μάλιστα και τα οικονομικά δεδομένα επί των προτάσεων που θα καταθέσει ο Αρης, ο Μάντζιος παρότρυνε στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ να κάνει -εφόσον χρειαστεί - μια οικονομική υπέρβαση και να τους δέσει στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δείγμα της επιθυμίας του για την παραμονή τους, παράλληλα όμως και της απόκτησης ενός κορμού βασικών συντελεστών που χρειάζεται να έχει στο ρόστερ για τα επόμενα χρόνια. Με την έναρξη των συζητήσεων για νέο συμβόλαιο στους Κουέστα και Φαμπιάνο πάντως, στον Αρη δείχνουν μια διάθεση προς την σωστή κατεύθυνση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.