Ο Άρης που προβλημάτισε και η αντίστροφη μέτρηση

Βασίλης Μάστορας07 Αυγούστου 2024

Ο φιλικός αγώνας του Αρη με την Ελμπασάνι, ήταν το προτελευταίο τεστ πριν από την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος. Το τελευταίο είναι προγραμματισμένο να γίνει το Σάββατο, με αντίπαλο τη Λαμία. Στην ουσία θα έχει και το στοιχείο του crash test.

Τι θα έχει αλλάξει μέχρι τότε; Θεωρητικά όχι πολλά πράγματα. Οι νεοαποκτηθέντες θα έχουν προπονηθεί κάποιες ημέρες ακόμη με τη νέα ομάδα και ο Μάντζιος θα επιχειρήσει να συνθέσει μία αξιόμαχη 11άδα.

Ο χθεσινός αγώνας με την αλβανική ομάδα, δεν προσφέρεται για ολοκληρωμένα συμπεράσματα, καθώς ο Μάντζιος χρησιμοποίησε 21 συνολικά ποδοσφαιριστές. Ο Παναγίδης αγωνίστηκε στη θέση του αριστερού μπακ, ο Μοντόγια χαφ, ο Μάγιο και οι Μόντσου φόρεσαν για πρώτη φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ακόμη από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, Σουλεϊμάνοφ, Ζουλ και Νταρίντα είναι τιμωρημένοι, ενώ Πάρντο και Πάβισιτς, δύσκολα να αποτελέσουν επιλογές για τη βασική 11άδα.

Μ’ αυτά τα δεδομένα γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι το ρόστερ του Αρη έχει πολλά κενά. Προφανώς και η διοίκηση θα προσπαθήσει να γεμίσει τα κενά, αυτή τη στιγμή όμως τα δεδομένα γεμίζουν με προβληματισμό τους φίλους του Αρη. Απομένουν 12 ημέρες πριν από την έναρξη της Stoiximan Super League και από το ρόστερ των «κίτρινων» λείπουν ένας αριστερός ακραίος αμυντικός, ανασταλτικός χαφ, φορ και δύο ακραίοι επιθετικοί. Αυτές θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες του. 

Οποια διάθεση κι αν έχει η διοίκηση, ο χρόνος είναι ο μεγάλος αντίπαλος της προσπάθειας της για ένα πλήρες ρόστερ μέχρι την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Μάντζιος αναγκαστικά θα στηριχθεί για την 11άδα, σε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν πέρυσι στην ομάδα. Κάποιοι από τους οποίους στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα ξέρουν ότι αποτελούν λύσεις ανάγκης κι ότι σύντομα τη θέση τους θα την παραχωρήσουν σ’ έναν νεοαποκτηθέντα συμπαίκτη τους. Κι αυτό θέλει διαχείριση από τον Μάντζιο, ώστε να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές που θα φορέσουν φανέλα βασικού στους πρώτους αγώνες.

Κατά τα άλλα, με όση επιείκεια κι αν κρίνει κάποιος τον Αρη στον αγώνα με την Ελμπασάνι, το συμπέρασμα είναι ότι έδειξε και πάλι τις παθογένειες της προηγούμενης χρονιάς. Κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι όπου δεν υπήρχαν αυτοματισμοί και φαντασία στην ανάπτυξη, ούτε αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Το αν ήταν προϊόν ή όχι, μόνον των πολλών αλλαγών θα φανεί σύντομα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.