Ο Αρης που ωρίμασε, έχει υπομονή, αποτελεσματικότητα και αλτρουισμό

Βασίλης Μάστορας21 Οκτωβρίου 2024

Πάντα μετά από δύο επιτυχίες σε αγώνες ντέρμπι, οι άνθρωποι του γκρουπ που τις πέτυχε, αρχίζουν και βάζουν το κακό στο μυαλό τους. Φοβούνται μήπως στη συνέχεια… στραβοπατήσουν με αντιπάλους που θεωρούνται μικρομεσαίας δυναμικής κι αρχίσουν πάλι οι γκρίνιες.

Γιατί όταν η αισιοδοξία απογειώνεται μετά από τους θριάμβους ο κρότος που ακούγεται όταν η ομάδα σκοντάψει στα εύκολα, είναι δυνατός. Ακόμη κι αν δεν το ομολογούν είναι σίγουρο ότι Μάντζιος και ποδοσφαιριστές φοβόντουσαν μία τέτοια εξέλιξη μετά τις νίκες επί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Περισσότερο γιατί οι θεωρητικά «μικροί» έδειξαν πολλές φορές τα δόντια τους, στις προηγούμενες έξι αγωνιστικές.

Ο Αρης όμως κατάφερε να διαχειριστεί ιδανικά τους αγώνες με τη Λαμία και την Καλλιθέα. Με τρόπο που αρμόζει σε ομάδες οι οποίες θέλουν να είναι κάτοικοι… κορυφής. Που στοχεύουν να διακριθούν και δεν έχουν διάθεση να αφήσουν κανέναν να τους πάρει την μπουκιά μέσα από το στόμα. Ο Αρης έχει δείξει πολλές φορές φέτος ότι ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, όταν ακόμη η ομάδα έψαχνε τα πατήματα της, όλα είναι διαφορετικά.

Η ομάδα του Μάντζιου απαίτησε και πήρε έξι βαθμούς από τους αγώνες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και στη συνέχεια έβαλε πλώρη να διαψεύσει όλους εκείνους που έλεγαν ότι «έτυχε και δεν πέτυχε».

Η απάντηση πρώτα στον αγώνα με τη Λαμία, όπου η νίκη επιτεύχθηκε με fast truck διαδικασία και η συνέχεια με αντίπαλο την Καλλιθέα. Ομάδα που κουβαλάει η φήμη, ενός συνόλου που έχει αγωνιστικό ρυθμό δυσανάλογο από την βαθμολογική του θέση. Κάτι τέτοια όμως δεν αποτελούν αντικείμενο μεγάλου προβληματισμού, για τον φετινό Αρη.

Πίεση από το πρώτο λεπτό ψηλά, με πολλές αλλαγές θέσεων και κίνηση απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά και μεγάλη προσοχή μεσοαμυντικά. Το κυριότερο μεγάλη υπομονή, παρότι η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα. Ούτε πανικός, ούτε εκνευρισμός. Το ίδιο τέμπο. Προσήλωση στον στόχο και πίστη ότι αργά ή γρήγορα όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Το μεγάλο όπλο του φετινού Αρη, η υπομονή και ο ρεαλισμός ακόμη κι όταν η ομάδα έχει απέναντι της αντίπαλο ο οποίος μπήκε στο γήπεδο για να «κλέψει» το αποτέλεσμα.

Σε αγώνες που βρίσκει όλους τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές πίσω από την μπάλα. Η καλύτερη τακτική. Υπομονή, ηρεμία και ανάπτυξη απ’ όλες τις πλευρές με στόχο το γκολ. Έτσι, ο Αρης κατάφερε να κερδίσει έξι πόντους με αντιπάλους μικρομεσαίες ομάδες και να βρίσκεται πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα. Τόσο απλά.

Αυτό το γκρουπ το οποίο διακρίνεται για την ωριμότητα του και την υπομονή του, πλέον εκπέμπει σιγουριά ότι στο τέλος θα ρίξει τον αντίπαλο στο καναβάτσο. Είναι οι ποιότητα του ρόστερ, οι εναλλακτικές που υπάρχουν στον πάγκο και η αλληλεγγύη μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Αυτή που πήρε άριστα στην φάση του δεύτερου γκολ του Αρη στον αγώνα με την Καλλιθέα. Ο στόχος του Μορόν να παραμείνει στην πρώτη θέση των σκόρερ… νικήθηκε από τον αλτρουισμό του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.