Ο Αρης που έδωσε υπεραξία στην Αραράτ, πρέπει την Πέμπτη να… μεταμορφωθεί

Βασίλης Μάστορας01 Αυγούστου 2023

Ο Αρης θα μπορούσε να ξεμπερδέψει με την υπόθεση πρόκριση στο Conference League, αν ήταν προετοιμασμένος καλύτερα, σ’ όλα τα επίπεδα, εν όψει του πρώτου αγώνα με την Αραράτ. 

Το είχα αναφέρει σε προηγούμενα σημειώματα μου ότι το πρόβλημα δεν είναι η δυναμική της αντιπάλου, αλλά το πόσο έτοιμος θα είναι αγωνιστικά ο Αρης. Κι αυτό δεν ήταν μία αυθαίρετη άποψη, αλλά προϊόν των όσων προηγήθηκαν. 

Ο Αρης έκανε προετοιμασία κόντρα στους κανόνες που ισχύουν στις καλά οργανωμένες επαγγελματικές ομάδες. Εκτός του ότι δεν προετοιμάστηκε σε ιδανικές καιρικές συνθήκες, είχε επιβάρυνση από τις μετακινήσεις και κυρίως απουσία σοβαρών φιλικών αγώνων. Επιπέδου να αποτελέσουν δυνατά τεστ τα οποία θα φανέρωναν όλη την αλήθεια για τις αδυναμίες της ομάδας. 

Ο Αρης προετοιμάστηκε ανορθόδοξα κι αυτός, θεωρητικά, είναι ένας από τους λόγους που την περασμένη Πέμπτη δεν τελείωσε την υπόθεση πρόκριση στην Αρμενία. Τηρουμένων των αναλογιών, το μέγεθος της αντίπαλου του Αρη δεν ήταν τέτοιο που να υποχρεώσει τους «κίτρινους» να φύγουν με δυσκολία, ακόμη και με την ισοπαλία, από το Ερεβάν. 

Το αντίθετο. Οποιαδήποτε ομάδα η οποία θα είχε τον μέσο βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας θα είχε φύγει από το γήπεδο σκεπτόμενη ήδη τον αγώνα της επόμενης φάσης. Όχι όμως και ο Αρης. Οι «κίτρινοι» ήταν ομάδα η οποία «δούλεψε» σε χαμηλές στροφές, είχε πολλά ατομικά λάθη και λιγότερες ευκαιρίες από την αντίπαλο του. Η οποία είναι ομάδα που αν αγωνίζονταν στο ελληνικό Πρωτάθλημα θα χαρακτηρίζονταν μικρομεσαία. Σ’ αυτή την ομάδα λοιπόν ο Αρης έδωσε το δικαίωμα να είναι απειλητική και να έχει, θεωρητικά, πιθανότητες για την πρόκριση.

Σαφώς και η ομάδα του Τερζή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Αρης έχει ποιότητα στο ρόστερ, τουλάχιστον ικανή να αποκλείσει την Αραράτ. Το ζήτημα είναι αυτή η ποιότητα να κατατεθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ποιότητα είχε και κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, αλλά στους περισσότερους αγώνες δεν κατάφερε να την κεφαλαιοποιήσει. 

Κι αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Γιατί είναι διαφορετικό να υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και διαφορετικό να συνθέτουν μία μαχητική ομάδα. Ο Αρης στο Εριβάν δεν είχε πλάνο, συνοχή και λύσεις στην υπόθεση γκολ. Το κυριότερο δεν είχε τρεξίματα, που είναι η βασική αρχή της αγωνιστικής επιβίωσης μίας ομάδας. 

Εκτιμώ ότι γίνεται ήδη επιστημονική ανάλυση όλων των στοιχείων που προέκυψαν από τον αγώνα με την Αραράτ, ώστε ο Αρης να παρουσιαστεί βελτιωμένος την Πέμπτη. Επιβάλλεται να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι του ώστε να πάρει την πρόκριση, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έχει προσθέσει στο ιστορικό του ένα ακόμη φιάσκο και δεν το αξίζει, για περισσότερους από έναν λόγους.

Focus

To πλήθος κόσμου, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μάλιστα Σάββατο πρωί, που παραβρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος Στέλιου Συμεωνίδη, στον Ι.Ν. «12 Αποστόλων» Πεύκων, είναι η καλύτερη απόδειξη για την αποδοχή που είχε η προσφορά του στο επιχειρείν και στον αθλητισμό.

Ο Στέλιος «έφυγε», από ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας, αλλά το αποτύπωμα της προσφοράς του έχει ανεξίτηλη μελάνι. Και η κληρονομιά αρχών και δημιουργικότητας που άφησε στην οικογένεια του, είναι ανεκτίμητης αξίας. Αιωνία του η μνήμη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.