Ο Αρης που δίνει υπεραξία στους αντιπάλους και πληρώνει φέτος πολύ ακριβό αντίτιμο

Βασίλης Μάστορας21 Αυγούστου 2023

Το είχα γράψει ως επίλογο σε προηγούμενο άρθρο μου, μετά τον αποκλεισμό από τη Ντιναμό Κιέβου, ότι αν ο Αρης δεν ενισχυθεί θα βιώσει κι άλλες «υπερήφανες ήττες». Η πρώτη ήρθε χθες στο Ηράκλειο, από τον ΟΦΗ ο οποίος δεν είχε κάτι το εξαιρετικό στο παιχνίδι του. Απλώς ο Αρης είναι αυτός που του έδωσε αγωνιστική υπεραξία κι έτσι οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στην πρεμιέρα


Ένα αποτέλεσμα που βυθίζει ακόμη περισσότερο τον Αρη στην εσωστρέφεια του, η οποία άρχισε να ριζώνει στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό από τη Ντιναμό Κιέβου. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που οι «κίτρινοι» χθες έπρεπε να κερδίσουν στο Ηράκλειο. Όχι απλώς να παλέψουν τον αγώνα και τελικώς να βρεθούν στο καναβάτσο. Το ίδιο έκαναν και στο Βουκουρέστι την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά ο αποκλεισμός γέννησε δικαιολογημένη γκρίνια. Είναι επόμενο γιατί οι φίλοι του Αρη έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από την ομάδα. Την θέλουν να πετυχαίνει πράγματα τα οποία θα είναι ανάλογα με τη γενική δυναμική της και δεν έχουν διάθεση να κάνουν εκπτώσεις. Γι’ αυτό δε συμβιβάζονται με αποτελέσματα όπου η ομάδα «πέφτει ηρωικά μαχόμενη». Προτιμούν το αντίθετο. Να κερδίζει δημιουργώντας λίγες ευκαιρίες και με μέτρια απόδοση.

Όχι ότι ο Αρης χθες στο Ηράκλειο έκανε πράματα και θάματα. Με μία αλλαγή στην 11αδα σε σχέση με αυτή του αγώνα με τη Ντιναμό, τον Ρουπ αντί του Τζούρασεκ στα χαφ και τα ίδια πρόσωπα στην τετράδα της άμυνας, ξεκίνησε τον αγώνα ο Τερζής.

Ο ΟΦΗ μάρκαρε ψηλά σε μία προσπάθεια να κερδίσει μπάλες και να αιφνιδιάσει τον Αρη, δημιουργώντας του συγχρόνως πρόβλημα στην ανάπτυξη. Κατάφερε να προηγηθεί σε δύο φάσεις που η άμυνα των «κίτρινων» έδειξε σοβαρές αδυναμίες κι έτσι ο Αρης βρέθηκε στο 38ο να χάνει με 2-0. Είχε προηγηθεί μία φάση με κεφαλιά του Πάλμα που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια απέκρουσε ο Μανδάς, αφήνοντας την υποψία ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Παρά το 2-0 ο Αρης κατάφερε να αντιδράσει με μία οργανωμένη επίθεση και στο 40ο μείωσε σε 2-1. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους «κίτρινους» και πήραν μέτρα στο γήπεδο. Θα μπορούσαν μάλιστα να ισοφαρίσουν σε μία κόντρα επίθεση και τελικό αποδέχτη της μπάλας τον Κάρλσον ο οποίος σούταρε άουτ.

Ο Τερζής στο 46ο αντικατέστησε τον Ζουλ, που ήταν παρών-απών, με τον Ντουκουρέ που έδωσε λύσεις ανασταλτικά, απέναντι σ’ έναν ΟΦΗ ο οποίος προσπαθούσε πλέον με κόντρα επιθέσεις να πετύχει τρίτο γκολ.

Ο Αρης έχοντας μέτρα στο γήπεδο, ήταν αυτός που δημιούργησε ευκαιρίες. Στο 64ο με τον Φαμπιάνο έφερε τον αγώνα στα ίσα, ενώ στο 86ο η μπάλα χτύπησε για δεύτερη φορά στο κάθετο δοκάρι του Μανδά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πάλμα.

Ότι όμως δεν πέτυχαν οι «κίτρινοι» το πέτυχε ο ΟΦΗ στις καθυστερήσεις και «σκότωσε» τον Αρη.

Η ανασταλτική λειτουργία και η απόδοση της άμυνας ήταν οι χθεσινές αδυναμίες της ομάδας του Τερζή, οι οποίες και έδωσαν δικαιώματα στον ΟΦΗ. Ο Μοντόγια βοήθησε περισσότερο επιθετικά, χωρίς να έχει καλύψεις και ο Οντουμπάτζο έδωσε λύσεις, αλλά είχε και κακές στιγμές. Το ζήτημα είναι το πώς θα αναλύσουν ο προπονητής και η διοίκηση τον αγώνα. Αν αναζητήσουν δικαιολογίες, όπως η κούραση από τον αγώνα της Πέμπτης, θα είναι επικίνδυνο για τη συνέχεια. Η ομάδα χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση και μόνο κάποιος που εθελοτυφλεί ή που συμβιβάζεται με την μετριότητα δεν το βλέπει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.