Ο Άρης που δεν εκπλήσσει και η επιστροφή του Μάντζιου που δεν ενθουσίασε

Βασίλης Μάστορας30 Αυγούστου 2023

Τελικά λίγες είναι οι εκπλήξεις που μπορεί να προσφέρει, πλέον, η ομάδα του Αρη στον κόσμο της. Είναι προβλέψιμη τόσο στον τρόπο που αγωνίζεται, στον σχεδιασμό του ρόστερ, στην πορεία της στην Ευρώπη και στις αλλαγές των προπονητών.

Ίσως η μόνη έκπληξη να ήταν η μονιμοποίηση του Τερζή στον πάγκο. Οι περισσότεροι φίλοι του Άρη δεν πίστευαν ήταν ο Θόδωρος Καρυπίδης θα έκανε το απονενοημένο βήμα να τον χρίσει πρώτο προπονητή της ομάδας. Ναι αυτό το λες και έκπληξη. Όλα τ’ άλλα, όπως δηλαδή η απόλυση του και η πρόσληψη του Άκη Μάντζιου ήταν προβλέψιμες, σε βαθμό που οι εξελίξεις προκαλούν πλήξη.

Βεβαίως μπαίνει κι ένα θέμα. Ο Μάντζιος μετά τον Αστέρα Τρίπολης στον πάγκο του οποίου κάθισε 14 αγώνες (3 νίκες, 5 ισοπαλίες, 6 ήττες), το περασμένο καλοκαίρι ήταν έτοιμος να αναλάβει την νεοφώτιστη Κηφισιά. Δεν υπέγραψε όμως συμβόλαιο γιατί διαφώνησε με τη διοίκηση στο ποσό της αποζημίωσης, σε περίπτωση απόλυσης. Αν δεν ήταν ελεύθερος ο Μάντζιος ποιος θα ήταν ο διάδοχος του Τερζή; Κι αν υπήρχαν και άλλες λύσεις γιατί η διοίκηση του Άρη προτιμάει ξαναζεσταμένο φαγητό;

Προσωπικά δείχνω εμπιστοσύνη στους καταρτισμένους προπονητές, που έχουν εμπειρίες, στην καριέρα τους διαχειρίστηκαν σημαντικές ομάδες και έχουν ηγετικές ικανότητες. Τα μότο του τύπου «γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα» ή «τα πήγε καλά στην προηγούμενη συνεργασία» δεν μου λένε τίποτε. Αν ο Μάντζιος είχε καλή διαδρομή κατά την προηγούμενη παρουσία του στον Άρη, γιατί του έδειξε ο κ. Καρυπίδης την πόρτα της εξόδου και δεν εκτίμησε την προσφορά του.

Υπάρχει όμως και ακόμη ένας παράγοντας που θα πρέπει να αξιολογηθεί. Ποιο ήταν το ρόστερ των «κίτρινων» κατά την προηγούμενη παρουσία του Μάντζιου στον πάγκο του Άρη και ποιο είναι τώρα. Ο Έλληνας προπονητής, που η προϊστορία του στην προπονητική δεν πείθει ότι είναι κάτι το ξεχωριστό, είχε την πολυτέλεια να στήνει ομάδα με ποδοσφαιριστές όπως ο Γκάμα, ο Σάσα, ο Μαντσίνι, ο Γκάνεα και ο Μπερτόγλιο. Ποδοσφαιριστές τίμιους-εργάτες που είχαν μπει στο πνεύμα της ομάδας, ασπάζονταν τη φιλοσοφία «ο ένας για όλους και όλοι για έναν» κι έτσι ο Άρης πέτυχε ό,τι πέτυχε.

Πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά στον Άρη. Το ρόστερ έχει ακόμη κενά, οι περισσότερες μεταγραφές ήταν αριθμητικές και όχι ποιοτικές και η ομάδα δεν έκανε σοβαρή προετοιμασία. Οπότε για τον Μάντζιο ο πήχης της επιτυχίας έχει ανέβει αρκετά και πάνω από το επαγγελματικό του μπόι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.