Ο Αρης που αναμένεται να είναι καλύτερος και η απουσία δικαιολογιών

Βασίλης Μάστορας03 Αυγούστου 2023

Ο Αρης κρατάει ακόμη ανοικτή τη μεταγραφική ατζέντα και καλά κάνει. Παραδειγματισμένος από τα προηγούμενα χρόνια, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ρόστερ το οποίο θα έχει εναλλακτικές λύσεις, για κάθε στραβό σενάριο. Λύσεις αξιόπιστες οι οποίες θα καλύψουν αποτελεσματικά το κάθε κενό που μπορεί να δημιουργηθεί. Αλλωστε όταν υπάρχουν περισσότεροι από ένας, ισάξιοι ποδοσφαιριστές για την ίδια, ο ανταγωνισμός είναι καλός για τους ποδοσφαιριστές και κατ’ επέκταση για την ομάδα.

Αυτό είναι το δεύτερο θετικό. Της ίδιας αξίας με το πρώτο. Δηλαδή τη δυνατότητα να μην πληρώνει ακριβά η ομάδα την οποιαδήποτε απρόσμενη απουσία . Γιατί αγώνας που περνάει δεν ξαναπερνάει και οι βαθμοί που χάνονται δεν αναπληρώνονται εύκολα. Η αποτίμηση του ρόστερ του Αρη θα γίνει σε θεωρητικό επίπεδο όταν θα τελειώσουν οι μεταγραφές και σε πρακτικό, όταν οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Για όλα αυτά υπάρχει χρόνος. Για τον Αρη εκείνο που προέχει άμεσα είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League. Οι προηγούμενοι αποκλεισμοί του από ομάδες χαμηλότερης δυναμικής τον στοιχειώνουν, οπότε αν σήμερα το βράδυ όλα κυλήσουν όπως πρέπει, θα καταφέρουν οι «κίτρινοι» να κάνουν να ξεθωριάσει η «μουτζούρα» των προηγούμενων χρόνων.

Το έγραψα και προχθές ότι ο Αρης έβαλε μόνος του δύσκολα στον εαυτό του, γιατί στον Εριβάν ήταν ομάδα χαμηλών στροφών. Δεν είχε τρεξίματα, πλάνο ανάπτυξης και αγωνιστικό πάθος. Ετσι έδωσε αγωνιστική υπεραξία στην Αραράτ, ομάδα που έχει μέτρια ποιότητα. Τέτοια που εύκολα ο Αρης, αν έκανε μέσα στο γήπεδο αυτά που μπορούσε σύμφωνα με το ταλέντο των ποδοσφαιριστών του, ο σημερινός αγώνας θα είχε τυπική διαδικασία.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Αρης σήμερα το βράδυ δεν είναι το φαβορί. Θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Αναμένεται να είναι καλύτερος απ’ ότι στον αγώνα της Αρμενίας και να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Την άποψη αυτή την ενισχύουν δύο γεγονότα: Πρώτον οι επτά ημέρες που μεσολάβησαν, θεωρητικά αξιοποιήθηκαν από τον Τερζή για την βελτίωση της ομάδας σε τακτικό επίπεδο. Δεύτερον ο προπονητής του Αρη θα έχει σήμερα την πολυτέλεια να αξιοποιήσει περισσότερους ποδοσφαιριστές από το ρόστερ. Όλα δείχνουν ότι Μορόν, Τζούρασεκ και Κάρλσον θα πάρουν φανέλα βασικού κι αυτά είναι καλά νέα. Απομένει οι εκτιμήσεις να επιβεβαιωθούν και στην πράξη.

Σε κάθε περίπτωση η νίκη-πρόκριση είναι μονόδρομος για τον Αρη κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οπότε καλό είναι προπονητής και ποδοσφαιριστές να κάνουν αυτό που ξέρουν και πρέπει να κάνουν. Γιατί αν στραβώσει ο αγώνας δεν θα υπάρχει δικαιολογία. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων που αν ο Αρης αποκλειστεί θα μοιάζει με αυτοκτονία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.