Ο Άρης πλήρωσε το ροτέισον του Μάντζιου κι ένα ανύπαρκτο πέναλτι

Βασίλης Μάστορας22 Ιανουαρίου 2024

Ο Αρης προσγειώθηκε ανώμαλα χθες, μετά τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ. Εχασε απ’ έναν αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, που έψαχνε τον αγωνιστικό του βηματισμό και του έδωσε βαθιά ανάσα για τη συνέχεια. Κι έτσι η μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά, αυξήθηκε στους +8 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι η τέταρτη θέση, που μπορεί να αποτελέσει τη δεύτερη ευκαιρία του Αρη για έξοδο στην Ευρώπη, ξεμακραίνει.

Οι «κίτρινοι» έχασαν χθες με κάτω τα χέρια για τρεις λόγους: Ο πρώτος το ροτέϊσον που έκανε ο Μάντζιος. Ο δεύτερος το τραγικό λάθος του Χουτεσιώτη που απέφερε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, κι ο τρίτος ένα πέναλτι δώρο του Δανού διαιτητή στους «ερυθρόλευκους» με το οποίο οι φιλοξενούμενοι στην ουσία «κλείδωσαν» το τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμη κι αν οι δύο τελευταίοι λόγοι εξέλειπαν, ο Αρης δεν έπεισε σε κανένα σημείο του αγώνα ότι ήταν πνευματικά και βιολογικά έτοιμος γι’ αυτό τον αγώνα.

Ο Μάντζιος κόντρα στα προγνωστικά προχώρησε σ’ ένα βαθύ, αδικαιολόγητο, ροτέϊσον. Αυτό ήταν που έβγαλε τον Αρη από τον ρυθμό του κι έτσι βρέθηκε στο 20ο λεπτό να χάνει με 0-2 και στα πρώτα 45 λεπτά να έχει μόνο μία τελική κι αυτή εκτός εστίας!

Οι απουσίες του τραυματία Μπράμπετς, του Τζούρασεκ που ανέβασε πυρετό και του Κουέστα που αγωνίστηκε με ένεση κόντρα στην ΑΕΚ ήταν δικαιολογημένες. Μέχρι εκεί όμως. Ο Μάντζιος όμως προχώρησε ακόμη παραπάνω. Αφησε έξω τον Σαβέριο και τον Μοντόγια, δεν έδωσε ρόλο στον Φετφατζίδη και εμπιστεύτηκε τον Πάρντο ο οποίος δεν έχει πείσει ότι είναι αξιόπιστη λύση.

Ετσι ο Αρης φάνηκε να μην έχει την απαιτούμενη δομή ώστε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό που έψαχνε εναγωνίως τη νίκη ώστε να μην αισθάνεται την απειλή του Αρη για την 4η θέση. Τον Ολυμπιακό που βρίσκεται σε κατάσταση vertigo. Απ’ αυτό τον Ολυμπιακό ο Αρης έχασε χωρίς να… μπει στο γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο λεπτό του αγώνα πόνταραν πολλά στην αδυναμία του Αρη να χτίσει το παιχνίδι από την πίσω ζώνη. Μάρκαραν ψηλά και συγχρόνως «χτυπούσαν» από την αριστερή του πλευρά. Από εκεί που ήταν η «Αχίλλειος πτέρνα» του Αρη. Ο Ροντινέι ανέβαινε ψηλά γιατί δεν αισθάνονταν απειλή από τον Παναγίδη και δημιουργούσε υπεραριθμία επιθετικά για τον Ολυμπιακό στην επίθεση.

Η απόδοση του αμυντικού των «ερυθρόλευκων» ήταν η αφετηρία του πρώτου γκολ και της φάσης του πέναλτι που σφύριξε, ο Δανός διαιτητής. Ο Χουτεσιώτης έκανε άστοχη έξοδο στο 17ο, ο Φαμπιάνο έχασε τη φάση και ο Ναβάρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα ο διαιτητής δεν αξιολόγησε σωστά το μαρκάρισμα του Φαμπιάνο στον Ναβάρο και καταλόγισε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Ροντινέι. Στο σημείο αυτό ουσιαστικά το ντέρμπι, βάφτηκε κόκκινο. Ο Αρης δεν είχε τον τρόπο να βγάλει αντίδραση κι έτσι δεν έκανε κάτι το σοβαρό επιθετικά. Με ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ενέργεια και έκαναν πολλά λάθη, ήταν αδύνατο να βρουν απαντήσεις απέναντι στην καλή ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε συντήρηση και ο Αρης πελαγοδρομούσε. Πήρε μέτρα και πίεσε λίγο περισσότερο μετά την είσοδο στον αγώνα του Σαβέριο, του Μοντόγια, του Μανού Γκαρθία και του Φετφατζίδη, αλλά ήταν δύσκολο να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό. Ο Αρης μείωσε στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Ολυμπιακού. Η ουσία του πράγματος είναι ότι κλώτσησε την ευκαιρία με νίκη να μειώσει την βαθμολογική απόσταση από τον Ολυμπιακό στο -2 και να είναι για τα καλά στο κόλπο της Ευρώπης. Η πρόκριση στο Κύπελλο απαιτεί θυσίες, αλλά όχι τόσο μεγάλος γιατί η Νίκη Βόλου είναι η αντίπαλος κι όχι κάποια ομάδα της SL1. Και ο Αρης έχειξε κόντρα στον Παναιτωλικό ότι έχει στο ρόστερ λύσεις για παρόμοιου επιπέδου αγώνες. Αρα ποιος ήταν ο λόγος ο Μάντζιος να κάνει τόσο μεγάλο ροτέϊσον;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.