Ο Αρης πήρε στην Τούμπα λιγότερα απ’ όσα θα μπορούσε

Βασίλης Μάστορας01 Μαΐου 2023

Τελικά ο Αρης δεν κατάφερε να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη. Η Τούμπα δεν είναι η ευκολότερη έδρα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας οι «κίτρινοι» δημιούργησαν τις προϋποθέσεις τουλάχιστον να μη χάσουν. Δεν το κατάφεραν όμως, γιατί στο β’ ημίχρονο «γκρέμισαν» αυτό που άρχισαν να «χτίζουν» στο πρώτο και μάλιστα σε ιδανικό χρονικό σημείο. Εξέλιξη η οποία δεν είναι άγνωστη για τον φετινό Αρη ο οποίος έχει πολλά χρονικά σημεία σε κάθε αγώνα αγώνα, όπου κάνει όλα τα λάθη μαζεμένα.

Υπάρχει και κάτι ακόμη. Όλα ίσως να ήταν εντελώς διαφορετικά αν ο διαιτητής Αγκάχιεφ, καταλόγιζε πέναλτι υπέρ στο Αρη στο 30ο λεπτό όταν ο Κουλιεράκης τράβηξε από τη φανέλα τον Ματέο Γκαρσία μέσα στην περιοχή. Το ίδιο βεβαίως μπορεί να επικαλεσθεί και ο ΠΑΟΚ για ένα κράτημα του Κωνσταντέλια από τον Εμπακατά, στο 23ο λεπτό. Μετά απ’ έναν αγώνα όμως πλούσιο σε θέαμα, από τον οποίο ο Αρης έπαιζε κυρίως για το γόητρο, είναι κρίμα να γίνεται τόσος θόρυβος για τη διαιτησία. Ακόμη κι αν ο Αρης αισθάνεται περισσότερο αδικημένος.

Ο Τερζής επέλεξε και πάλι τον Πίρσμαν στο κέντρο της άμυνας, παρότι ο Ενκουλού ήταν ετοιμοπόλεμος, επέστρεψε τον Πίτερ Ετέμπο στον άξονα και έβαλε Εμπακατά και Μαζικού στα άκρα. Προφανώς ο προπονητής του Αρη ήθελε… ταχύτητα στα άκρα για να έχει ο Αρης απαντήσεις σε Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς. Ο Γκαρσία τοποθετήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, επιλογή που έδωσε βοήθειες ανασταλτικά.

Ο Αρης στο ξεκίνημα του αγώνα έδειξε να ψάχνει τα πατήματα του, αιφνιδιασμένος από την επιθετική άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο αντίπαλος του ήταν περισσότερο αποφασιστικός, κυκλοφορούσε γρήγορα την μπάλα, τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα και κατάφερε να δημιουργήσει στο πρώτα 15 λεπτά δύο καλές ευκαιρίες. Ο Αρης μέχρι το 25ο είχε πρόβλημα στο να «χτίσει» επιθέσεις από πίσω και να κρατήσει την μπάλα και ήταν ολοφάνερο ότι είχε ως στόχο να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ με transition.

O Αρης βρήκε ρυθμό μετά το 30ο. Ισορρόπησε τον αγώνα, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και λειτούργησε αποτελεσματικά ανασταλτικά. Και το καλύτερο; Κατάφερε λίγο πριν τη λήξη του α’ ημιχρόνου να σκοράρει. Όλα πλέον έδειχναν ότι εξελίσσονταν εξαιρετικά για τον Αρη.

Από τα πρώτα λεπτά όμως του β’ ημιχρόνου, η εικόνα των «κίτρινων», δημιούργησε προβληματισμό. Εκαναν τα ίδια λάθη που έκαναν στο ξεκίνημα του αγώνα και έδωσαν μέτρα στον ΠΑΟΚ που μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος. Ο «δικέφαλος» ισοφάρισε στο 57ο και προηγήθηκε στο 61ο λέπτό.

Ο Τερζής προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα, αλλά η είσοδος του Ιτούρμπε στη θέση του Πάλμα (67ο) και του Καμάτσο στη θέση του Γκαρσία, δεν έδωσαν πολλά πράγματα επιθετικά.

Μάλιστα το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από ένα επιπόλαιο λάθος του Ιτούρμπε.

Ο Αρης κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα γκολ, απ’ αυτά που μας έχει συνηθίσει ο Νταρίντα (70ο), που ήταν ο κορυφαίος και πάλι των «κίτρινων», αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε στα υπόλοιπα 20 λεπτά την ψυχολογία. Συνέχισε να είναι επιπόλαιος και να δίνει δικαιώματα στον ΠΑΟΚ, που είχε περισσότερους λόγους να κερδίσει τον αγώνα και το κατάφερε.

Κακώς πέρασε απαρατήρητο ένα μπουκάλι που χτύπησε στο κεφάλι τον επόπτη Ακίφ Εμιρέλι. Κι αυτό είναι ένα ακόμη γεγονός που προστίθεται στα διαιτητικά λάθη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.