Ο Αρης πέτυχε το ελάχιστο που ζητούσε από το ντέρμπι κι αυτό είναι που έχει αξία, όχι ο τρόπος

Βασίλης Μάστορας18 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Αρης κατάφερε να φύγει από την Τούμπα με τον βαθμό της ισοπαλίας, ύστερα απ’ έναν αγώνα που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Λίγο το κακό όμως. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Πολύ περισσότερο αυτό που έχει αξία στα ντέρμπι είναι το τελικό κέρδος. Και ο Αρης είναι ο κερδισμένος του ντέρμπι της Τούμπας. 

Πήρε το βαθμό που ήταν το ελάχιστο κέρδος που έβαζε ως στόχο πριν από τον αγώνα και πλέον πήρε καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια. Κι όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη αξία, λόγω των προβλημάτων που βγήκαν λίγες ώρες πριν από τη σέντρα. Ο Νταρίντα και ο Τζούρασεκ τέθηκαν νοκ άουτ, ενώ ο Ζουλ ήταν εκτός αποστολής. Ετσι ο Μάντζιος υποχρεώθηκε να κάνει… επιλογές ανάγκης προκειμένου ο Αρης να έχει αξιοπρεπή εμφάνιση στο ντέρμπι. Και κρινόμενες οι αποφάσεις του εκ του αποτελέσματος τα κατάφερε μια χαρά.

Ο Μάντζιος προκειμένου να υποστηρίξει το αγαπημένο του 4-2-3-1 με δεδομένες τις απουσίες, υποχρεώθηκε να βάλει τον νεοαποκτηθέντα Βερστράτε δίπλα στον Ντουκουρέ.

Στην άμυνα έβαλε τον Μοντόγια αριστερά με στόχο να ελέγξει τις κινήσεις του Ζίβκοβιτς, τον Ρουπ πίσω από τον Μορόν, το Κάρλσον αριστερά και τον Μενέτες δεξιά, αλλά οι δύο ακραίοι άλλαξαν πολλές φορές πλευρά.

Οι «κίτρινοι» αφού διαχειρίστηκαν ανώδυνα δύο πουλήματα της μπάλας στα όρια της περιοχής τους στο ξεκίνημα του αγώνα, σιγά σιγά άρχισαν να βρίσκουν την ισορροπία τους μεσοαμυντικά. Ο Βερστράτε έδειχνε να «κουμπώνει» με τον Ντουκουρέ, η άμυνα είχε βοήθειες από τους επιθετικούς και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να γίνει απειλητικός. Ετσι πέταξε στα σκουπίδια την υπεροχή που έφτασε στο 63% στο α’ ημίχρονο. Μόνο ένα σουτ του Ζίβκοβιτς στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου, μπορεί να χαρακτηριστεί σοβαρή απειλή για γκολ.

Και ο Αρης όμως, που έχασε πολλές δεύτερες μπάλες στο α’ ημίχρονο, είχε μία καλή ευκαιρία σ’ ένα επιθετικό τρανζίσιον, αλλά ο Μορόν καθυστέρησε να στείλει την μπάλα στα πόδια του ελεύθερου μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, Κάρλσον.

Η δεύτερη καλή ευκαιρία του Αρη ήταν μία κεφαλιά του Ντουκουρέ στο 43ο που έστειλε την μπάλα άουτ.

Οσο καλά τα πήγαινε ο Αρης ανασταλτικά, τόσο προβληματικός ήταν στη δημιουργία. Η απουσία του Νταρίντα δεν καλύφτηκε στο δημιουργικό κομμάτι κι έτσι οι «κίτρινοι» είχαν μεγάλο πρόβλημα στο να «χτίσουν» επιθέσεις.

Κάτι άλλαξε σ’ αυτό το κομμάτι στο β’ ημίχρονο. Ο Αρης κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο μετά την είσοδο του Βέλεθ (66ο) και των Σαμόρα- Σουλεϊμάνοφ, κράτησε περισσότερο την μπάλα και είχε πέντε τελικές δύο περισσότερες από το α’ ημίχρονο. Σημαντικότερη ευκαιρία ένα σουτ του Κάρλσον στο 81ο λεπτό.

Ο Αρης δεν είχε πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά στον χθεσινό αγώνα. Μπήκε στο γήπεδο με πρώτο στόχο να πάρει τον βαθμό και το κατάφερε χωρίς να δεχτεί μάλιστα γκολ. Ο χθεσινός ήταν ο πρώτος αγώνας που κράτησε ανέπαφη της εστία του κι αυτό το λες και πρόοδο. Μ’ αυτά τα δεδομένα στην εξίσωση και με τις απουσίες, όλα καλά. Δεν θα πρέπει όμως να πετάει τη σκούφια του από ικανοποίηση γιατί πρέπει να διορθώσει πολλά. Όπως άλλωστε το επισήμανε και ο Μάντζιος, άρα θα πρέπει να κάνει την υπόσχεση του πράξη και μάλιστα σύντομα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.