Ο Άρης παίζει και θα παίξει για τον εαυτό του

Metrosport Team17 Μαΐου 2024

Ο στόχος των δύο νικών στην ολοκλήρωση των Playoffs κι ενόψει του τελικού Κυπέλλου οριοθετήθηκε από τον Άκη Μάντζιο πριν την ανατροπή των δεδομένων στο Πρωτάθλημα και τον προσδιορισμό του μεθαυριανού ντέρμπι ως τον «τελικό των τελικών» κι αυτόν θα προσπαθήσει να υπηρετήσει ο Άρης έχοντας αυξημένο κίνητρο.

Μετά το εμφατικό πέρασμα από τη Λαμία, ο 54χρονος τεχνικός ήταν ξεκάθαρος ως προς τις σκέψεις του ιδίου και των ποδοσφαιριστών του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι… «δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το Πρωτάθλημα». Η αλήθεια είναι ότι με αυτό το «μοτό» πορεύτηκε η ομάδα σε όλη τη διάρκεια των Playoffs κι έχοντας οριοθετήσει τρεις στόχους. Καταρχάς, την ανταγωνιστική παρουσία σε όλα τα παιχνίδια. 

Δεύτερον, τη διαχείριση του ρόστερ με τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθούν οι βασικοί ποδοσφαιριστές. Τρίτον, το χτίσιμο ψυχολογίας και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης όλων ενόψει του τελικού Κυπέλλου που αποτελούν τον διαχρονικό στόχο του οργανισμού. Αντικειμενικά, οι «κίτρινοι» ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό και στους τρεις στόχους και θα τα είχαν καταφέρει καλύτερα στο κομμάτι της διαχείρισης του ρόστερ αν είχαν αποφευχθεί οι τραυματισμοί.

Ενόψει του μεθαυριανού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης» είναι δεδομένο ότι θέλουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη ψυχολογία τους και θα παίξουν για τους εαυτούς τους και τους φιλάθλους οι οποίοι προβλέπεται να κατακλύσουν τις κερκίδες. Προφανώς υπάρχει και το στοιχείο το οποίο αναδύεται μέσα από τη διαχρονική αθλητική αντιπαλότητα μεταξύ των δύο αιωνίων της Θεσσαλονίκης η οποία εξάλλου επιβεβαιώνεται μέσα από ένα σωρό περιστατικά που έλαβαν χώρα στο παρελθόν. 

Η ουσία είναι ότι η ομάδα του Ακη Μάντζιου αντιμετωπίζει το παιχνίδι ως μια ευκαιρία για μια νίκη η οποία θα τονώσει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο ο οποίος έχει υψηλότατο κίνητρο και λόγω αγωνιστικής δυναμικής του, ο αγώνας μπορεί να αποτελέσει πρόβα τελικού. Κι έτσι θα αντιμετωπιστεί από τον Ακη Μάντζιο σε ό,τι αφορά τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα με την προσδοκία ότι η εξέλιξη του ντέρμπι θα τον βοηθήσει να κάνει κάτι που δεν έγινε στη Λαμία. Τη διαχείριση του υλικού βάσει του προπονητικού πλάνου. Για παράδειγμα, το 2-0 υπέρ της Λαμίας στο ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα τον ανάγκασε να αλλάξει το σχέδιό του διατηρώντας στο γήπεδο ποδοσφαιριστές οι οποίες δεν προβλεπόταν να παίξουν για παραπάνω από ένα ημίχρονο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.