Ο Αρης νίκησε, κέρδισε χρόνο, αλλά πρέπει να αλλάξει πολλά

Βασίλης Μάστορας04 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Αρης πήρε τη νίκη την οποία είχε μεγάλη ανάγκη, στον χθεσινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά δεν ικανοποίησε με την απόδοση του. Περισσότερο προβλημάτισε, για μία ακόμη φορά. Κρατάει όμως τη νίκη η οποία λογικά θα του προσφέρει ηρεμία κι αν εκμεταλλευτεί τη διακοπή, ίσως να παρουσιαστεί καλύτερος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.


Ο Μάντζιος που ξεκίνησε με το δεξί τη νέα του παρουσία στον πάγκο, απέδωσε την προβληματική εμφάνιση στην προσθήκη πολλών νέων προσώπων. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Γιατί αν είναι θέμα της ποιότητας των ποδοσφαιριστών, δύσκολα να υπάρξει θεαματική αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας. Το πιθανότερο είναι η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ηταν ένας αγώνας με πολλές ιδιαιτερότητες ο χθεσινός για τον Αρη. Πρώτα απ’ όλα τα βάρος που υπήρχε στις πλάτες των ποδοσφαιριστών μετά τις δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες του φετινού Πρωταθλήματος. Δεύτερον η πίεση η οποία ασκήθηκε σ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μέσω των social media. Πίεση η οποία είχε ως πρώτο στόχο τον Θόδωρο Καρυπίδη. Η δυσαρέσκεια μάλιστα του κόσμου απεικονίζονταν χθες στις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης» οι οποίες είχαν λιγότερο κόσμο, απ’ αυτόν που έπρεπε σ’ έναν αγώνα που ήταν ο πρώτος εντός έδρας σε εγχώρια διοργάνωση. Ισως και η απόδειξη ότι ο κόσμος του Αρη έχει ξενερώσει απ’ όλα όσα έκανε φέτος η διοίκηση στον σχεδιασμό της ομάδας.

Η δεύτερη ιδιαιτερότητα; Η παρουσία του Ακη Μάντζιου στον πάγκο του Αρη. Επιστροφή την οποία δεν την είδε η πλειονότητα των φίλων της ομάδας με καλό μάτι.

Ο προπονητής των «κίτρινων» δεν άλλαξε πολλά πράγματα την 11άδα. Υποχρεωμένος από τις επιλογές που είχε στο ρόστερ έβαλε τον Ντουκουρέ στη θέση «6», στην άμυνα άφησε την γνωστή τετράδα (Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι), οι Νταρίντα και Ρουπ ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, ο Κάρλσον δεξιά, ο Μορόν στην κορυφή και ο νεαρός Σαμόρα ο αντί-Πάλμα.

Ο Αρης στα πρώτα 45 λεπτά, δεν έδειξε ότι έχει συνέλθει αγωνιστικά. Το προφίλ του ήταν ίδιο με αυτό που έδειξε στη Λαμία. Παρότι προηγήθηκε και λογικά θα έπρεπε οι ποδοσφαιριστές του να πάρουν ψυχολογία, μηδέν εις το πηλίκο. Ότι προσπαθούσε να δημιουργήσει άρχιζε και τελείωνε στις προσωπικές προσπάθειες, οι οποίες τις περισσότερες φορές σταματούσαν στις «παγίδες» του Αστέρα Τρίπολης.

Οι χαμένες μονομαχίες και η αδυναμία να φτάσει η μπάλα με οργανωμένη επίθεση στην περιοχή του αντιπάλου ήταν τα χαρακτηριστικά των «κίτρινων». Αντιθέτως ο Αστέρας είχε πλάνο όταν επιτίθονταν και αυτός είναι ο λόγος ότι έκανε τρεις τελικές οι οποίες είχαν όλες κατάληξη την εστία. Ο Αρης κατάφερε να κάνει μία παραπάνω, αλλά μόνο μία φορά η μπάλα είχε κατάληξη την εστία.

Κάτι άλλαξε το παιχνίδι του Αρη στο β’ ημίχρονο. Κυρίως ανασταλτικά, με αποτέλεσμα ο Αστέρας Τρίπολης να δημιουργήσει μία όλο κι όλο σοβαρή επιθετική προσπάθεια, η οποία όμως απέφερε και το δεύτερο γκολ της ομάδας. Κι αυτό δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τον Ακη Μάντζιο. Γιατί είναι θέμα το ότι ο αντίπαλος στις μετρημένες επιθέσεις του πέτυχε δύο γκολ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι λίγα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.

Οι «κίτρινοι» είχαν καταφέρει να προηγηθούν με δύο γκολ διαφορά στο 80ο λεπτό. Ο Φαμπιάνο εκτέλεσε με επιτυχία πέναλτι, ενώ στο 62ο ο Μορόν έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ισπανός ήταν χθες, μετά τη νίκη του Αρη το δεύτερο ευχάριστο μήνυμα των «κίρινων».

Οσο για τον νεαρό Σαμόρα που πέτυχε το πρώτο γκολ των «κίτρινων», δύσκολα θα κάνει τους φίλους του Αρη να ξεχάσουν τον Πάλμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.