Ο Αρης «κλώτσησε» την ευκαιρία να γεμίσει με περισσή χαρά τους οπαδούς του

Βασίλης Μάστορας20 Μαΐου 2024

Ο Αρης δεν κατάφερε να κάνει χθες, πράξη την τεράστια επιθυμία του κόσμου του, να στερήσει από τον ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα. Το ήθελαν, όσο τίποτε οι οπαδοί του γι’ αυτό και πλημύρισαν το «Κλ. Βικελίδης» και ξελαρυγγίστηκαν. Όμως στο ποδόσφαιρο για να πετύχεις τον στόχο σου, χρειάζεται συνδυασμός γεγονότων. Κι όταν πρόκειται για έναν τόσο σημαντικό αγώνα, χρειάζεται τόλμη, αγωνιστικό πάθος και αποτελεσματικότητα. Ο Αρης πάλεψε χθες κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά στο τέλος είδε τον μεγάλο του εχθρό να πανηγυρίζει μέσα στο «σπίτι» του. Γιατί; Επειδή του έλλειπαν η τόλμη και η αποτελεσματικότητα.

Η ομάδα του Μάντζιου στα 30 πρώτα λεπτά δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία. Επαιξε φοβισμένα απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που έδειχνε ότι δυσκολεύονταν να διαχειριστεί το βάρος της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Ένα λοιπόν το κρατούμενο. Τι άλλο δεν είχε ο Αρης; Αποτελεσματικότητα. Συνολικά δημιούργησε 16 τελικές, όταν πλέον βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, και πέτυχε ένα γκολ. Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τρεις και έφυγε νικητής από το γήπεδο! Και στο σημείο αυτό ίσως να «κρύβονται» πολλά που αφορούν τις διαφορές μεταξύ μίας καλής ομάδας και μίας ομάδας που κατακτάει τίτλους.

Η εξέλιξη του χθεσινού αγώνα γέμισε με πίκρα τους φίλους των «κίτρινων» οι οποίοι πλέον, ακουμπούν τις ελπίδες τους για… βάλσαμο στον Τελικό του Βόλου.

Ο Μάντζιος ξεκίνησε το ντέρμπι χωρίς εκπλήξεις στην 11άδα. Η αμυντική τετράδα ήταν οι Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια, ανασταλτικοί χαφ οι Βερστράτε, Ζουλ, μπροστά τους ο Νταρίντα, στα άκρα Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο και στην κορυφή ο Μορόν. Ο,τι το καλύτερο είχε στη φαρέτρα του έβαλε από την αρχή του αγώνα ο προπονητής του Αρη. Απόδειξη ότι ήθελε να κρατήσει ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας.

Η νευρικότητα ήταν το χαρακτηριστικό του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και δεν άλλαζε η εικόνα παρότι περνούσε ο χρόνος. Ο Αρης ήταν ξεκάθαρο ότι «πατούσε» στην ίδια αγωνιστική συνταγή με την οποία αντιμετωπίσει πολλές φορές τον ΠΑΟΚ. Πρόσεχε δηλαδή την ανασταλτική του συμπεριφορά, περισσότερο ίσως απ’ όσο έπρεπε και προσπαθούσε να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις. Χθες όμως μέχρι το ημίωρο υπηρέτησε το πρώτο κομμάτι του σχεδίου. Κατάφερε να κρατήσει τους επιθετικούς μακριά από την εστία του Κουέστα, είτε γιατί είχε γρήγορες επιστροφές, είτε γιατί ο Κωνσταντέλιας εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε Βερστράτε και Ζουλ, με αποτέλεσμα να επιχειρεί προσπάθειες από τα άκρα.

Τίποτε λοιπόν το εξαιρετικό από τις δύο ομάδες μέχρι το 30ο λεπτό που ο Μορόν έκανε ένα τραγικό λάθος στο κέντρο, ο Ζίβκοβιτς του έκλεψε την μπάλα, ο ΠΑΟΚ βρήκε κενά στην άμυνα του Αρη και ο Τόμας που έγινε κάτοχος της μπάλας σκόραρε, αφού ο Μπράμπετς τον… έχασε.

Το γκολ όπως ήταν επόμενο, άλλαξε πολλά στον τρόπο παιχνιδιού του Αρη. Οι «κίτρινοι» ανέβασαν τις γραμμές, πήραν μέτρα και πάτησαν περισσότερες φορές την αντίπαλη περιοχή. Αποτέλεσμα να έχουν τρεις τελικές με Μοντόγια και Σουλείμάνοφ.

Ο Αρης κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα γκολ-ποίημα του Μορόν, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Το γκολ του έδωσε ορμή, ανέβασε ταχύτητα και έγινε περισσότερο απαιτητικός. Κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και πίεζε από τα άκρα. Ο ΠΑΟΚ όμως πέτυχε ένα δεύτερο γκολ μετά από προσπάθεια που μόνο ο Κωνσταντέλιας ξέρει να κάνει. Η άμυνα βρέθηκε σε vertigo και ο Τάϊσον σε θέση για να… εκτελέσει.

Ο Μάντζιος προσπάθησε να φέρει τον αγώνα στα ίσα βάζοντας Μανού Γκαρθία, Φετφατζίδη, Ζαμόρα, Φεράρι και Ανσαριφάρντ, αλλά ο Αρης είχε κατοχή και ευκαιρίες αλλά δεν τα κεφαλαιοποίησε. Ούτε το γεγονός ότι από το 78ο αγωνίζονταν με ποδοσφαιριστή παραπάνω, λόγω της αποβολής του Μιχαηλίδη.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν στέφθηκε Πρωταθλητής μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» σενάριο που έμοιαζε με εφιάλτη σε τρελά όνειρα των οπαδών του Αρη, αλλά δυστυχώς τον έζησαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.