Ο Άρης κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει στην επιφάνεια τις αγωνιστικές του αδυναμίες

Βασίλης Μάστορας21 Δεκεμβρίου 2023

Η χθεσινή ισοπαλία του Αρη με τη Λαμία, φαντάζει ως το χρονικό μίας προαναγγελθείσας βαθμολογικής απώλειας. Oι «κίτρινοι» έπαιξαν με τη φωτιά και την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά τελικώς νίκησαν με το φτωχό πλην τίμιο 1-0, παρότι είχαν ένα κάρο τελικές. Μάλιστα ο Μάντζιος γκρίνιαξε στο τέλος του αγώνα γιατί οι ποδοσφαιριστές του Αρη έκαναν τον αγώνα γκραν γκινιόλ, λόγω της αναποτελεσματικότητας τους στην τελική προσπάθεια. Η νίκη όμως έκανε τα πάντα να ξεχαστούν. Μέχρι που χθες το βράδυ η μικρομεσαία Λαμία, παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε ισάριθμες φορές να ισοφαρίσει.

Η χθεσινή βαθμολογική απώλεια του Αρη, για όσους βλέπουν ρεαλιστικά τους φετινούς στόχους των «κίτρινων», δεν τον εκτροχιάζει από κάτι σημαντικό. Η 5Η θέση είναι κλειδωμένη, κι αν δεν ενισχυθεί τον επόμενο μήνα, απ’ ότι φάνηκε και χθες η αγωνιστική του δυναμική είναι συγκεκριμένη. Είναι ομάδα που παίζει προβλέψιμο ποδόσφαιρο, που δεν έχει φαντασία και ταχύτητα στο παιχνίδι της. Αυτός είναι και ο λόγος που η Λαμία κατάφερνε σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμη κι όταν έχανε την μπάλα να έχει πίσω από αυτήν όλους τους ποδοσφαιριστές της. Και εκεί άρχιζε το πρόβλημα για τον Αρη, που δεν μπορούσε να δημιουργήσει από τον άξονα.

Ο Μάντζιος ξεκίνησε τον αγώνα με τους ίδιους 11 ποδοσφαιριστές που άρχισε και τον προηγούμενο με τον ΟΦΗ. Οι απουσίες λόγω τραυματισμών και οι άστοχες μεταγραφικές επιλογές έχουν ως αποτέλεσμα, το ρόστερ να είναι αριθμητικά καλυμμένο, αλλά ποιοτικά αδύναμο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μάντζιος σ’ έναν ακόμη αγώνα επιστράτευσε τον Μοντόγια για το αριστερό άκρο της άμυνας. Επιλογή η οποία, σε συνδυασμό με την ανασταλτική ανυπαρξία του Μενέντες, δημιούργησε έναν αδύναμο κρίκο στην άμυνα του Αρη, αλλά ο προπονητής των «κίτρινων» ήταν με τα χέρια δεμένα.

Στο α’ ημίχρονο ο Αρης είχε κατοχή, δημιούργησε 11 τελικές, αλλά γκολ δεν πέτυχε. Η Λαμία δεν άπλωσε στα πρώτα 45 λεπτά τα πόδια της έξω από το πάπλωμα. Φρόντισε περισσότερο το μεσοαμυντικό κομμάτι και απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι μόνο δύο φορές έφθασε στην περιοχή του Κουέστα.

Ο Αρης παρότι είχε προβλήματα στη μετάβαση, έκανε λάθη στις προσπάθειες στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου. Οι Πάρντο και Μενέντες ήταν οι χειρότεροι σε προσφορά από τους «κίτρινους».

Όλα ήταν διαφορετικά στο β’ ημίχρονο, καθώς ο Αρης προηγήθηκε στο ξεκίνημα του. Η εξέλιξη του αγώνα όμως ήταν αντιστρόφως ανάλογη από την αναμενόμενη. Η Λαμία έγινε περισσότερο επιθετική, ανέβασε τις γραμμές, έχασε μία ευκαιρία με τον Καρλίτος και ισοφάρισε με τον Ακούνια στο 56ο.

Η είσοδος του Σαμόρα στη θέση του Πάρντο (46ο) και του Ρουπ σ’ αυτή του Μενέντες (67ο) έδωσαν επιθετικό ρυθμό στον Αρη. Οι «κίτρινοι» αντέδρασαν, δημιουργούσαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, αλλά ο κίπερ Κοσέλεφ είχε απίστευτη απόδοση. Ετσι όσες φορές η μπάλα είχε πορεία προς την εστία του εύρισκε τον τρόπο να την αποκρούει. Μέχρι που ο Μορόν «χτύπησε» για δεύτερη φορά. Στα 15 λεπτά που απέμειναν ο Αρης έδωσε χώρο στη Λαμία, κι αυτό το πλήρωσε στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.