Αν οι προτάσεις κατατέθηκαν εγγράφως ή εκφράστηκαν σε προφορικό επίπεδο μάλλον έχει μικρή σημασία υπό την έννοια ότι ο Αρης ήδη έχει εκδηλώσει την πρόθεση διατήρησης συγκεκριμένων παικτών. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του Βασίλη Τολιόπουλου επί της οποίας έγιναν περισσότερες κινήσεις και σκιαγραφήθηκε το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο μπορούν να κινηθούν οι «κίτρινοι».
Λίγο πολύ το ίδιο ισχύει και για τον Ρόνι Χάρελ. Καθώς ο Γιάννης Καστρίτης είναι άνθρωπος ο οποίος δεν συνηθίζει να αφήνει τίποτε στην τύχη και διατηρεί επαφές με τους εκπροσώπους των παικτών και στη διάρκεια της σεζόν, ήδη γνωρίζει τις απαιτήσεις του Αμερικανού και φυσικά την αύξηση της αγοραστικής αξίας του. Κακά τα ψέματα, ο Χάρελ αποτελεί το δεύτερο πιο πετυχημένο αγωνιστικό στοίχημα των «κίτρινων» και είναι βέβαιο ότι διπλασιάστηκε η αξία του μέσα από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του.
Αν δηλαδή, το περασμένο καλοκαίρι, έγινε η… δουλειά με 60-65 χιλιάδες ευρώ, αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα φθάσουν τα διπλά. Το θέμα βρίσκεται περισσότερο στη σκέψη του αθλητή, αν εκτιμήσει δηλαδή ότι θα ωφεληθεί περισσότερο από το σενάριο πιθανής παραμονής του στον Αρη γι’ ακόμη έναν χρόνο ούτως ώστε να «βγει» στην αγορά για το μεγάλό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2025.
Υπό αυτό το πρίσμα, ήδη φάνηκε ο τρόπος σκέψης του Ισμαελ Σανόγκο. Πρόσφατα ο Ιβοριανός προχώρησε σε αλλαγή ατζέντη με την προσδοκία ότι ο νέος εκπρόσωπός του μπορεί να του βρει δουλειά – με διπλάσια χρήματα – στο γαλλικό Πρωτάθλημα. Εμμέσως πλην σαφώς έδειξε τις προθέσεις του δίχως αυτό να σημαίνει ότι είναι κατακριτέες. Πρόκειται για εξαιρετικά χαμηλόμισθο παίκτη ο οποίος θέλει να εξαργυρώσει τις δύο καλές χρονιές του και παράλληλα στοχεύει στην αξιοποίηση του γαλλικού διαβατηρίου που επίσης διαθέτει. Συζήτηση έχει γίνει και με τον Ρόμπερτς Μπλούμπεργς αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί αναλόγως της απόδοσης του Λετονού φόργουορντ στη συνέχεια του Πρωταθλήματος.