Ο Άρης, η πρώτη ανάγνωση και οι προκλήσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί

Βασίλης Μάστορας20 Αυγούστου 2024


Ένα μεγάλο ερωτηματικό ήταν μέχρι την περασμένη Κυριακή το βράδυ, το αγωνιστικό προφίλ του Αρη

Οι νεοαποκτηθέντες είχαν ακόμη δρόμο μπροστά τους για την πλήρη ενσωμάτωση στο γκρουπ και οι απουσίες των τιμωρημένων Νταρίντα, Ζουλ, Σουλεϊμάνοφ, μόνο αμελητέος δεν ήταν μ’ αυτά τα δεδομένα. Κάτι με επιχείρηση έκτακτης ανάγκης έμοιαζε ο αγώνας του Περιστερίου. Οσοι έβαζαν κάτω τους αριθμούς, τα μπάτζετ και τα ρόστερ κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ο Ατρόμητος θα είναι ένας από τους ανταγωνιστές του Αρη στη διεκδίκηση της 5ης θέσης. 

Επειδή όμως η θεωρία από την πράξη απέχει πολλές φορές αρκετά, περισσότερο μάλιστα στο ποδόσφαιρο, ίσως στο φινάλε να αποδειχτεί ότι βιάζονται (όσοι βιάζονται) να ξεγράψουν τον Αρη.

 Για να λέμε την αλήθεια, δικαίωμα έδωσε και ο ίδιος ο οργανισμός ο οποίος με τη σταθερότητα που ανατέλλει ο ήλιος, συνεχίζει να καθυστερεί στην ενίσχυση του ρόστερ. Είναι αυτονόητο, αν ο Αρης είχε εντάξει στο ρόστερ τους νεοαποκτηθέντες ή πέντε-έξι από δαύτους, πριν η ομάδα αναχωρήσει για την Ολλανδία, θα ήταν διαφορετική η ανάγνωση της δυναμικής της ομάδας. 

Με τα 2/3 όμως της 11άδας με ποδοσφαιριστές από τα… παλιά και πολλούς μάλιστα χωρίς να έχουν ρόλο βασικού, διαφορετική είναι η θεωρητική προσέγγιση.

Ο Αρης λοιπόν την ίδια ώρα που ο ΠΑΟ έχανε στο σπίτι του από τον Αστέρα Τρίπολης, φλέρταρε με ένα τεράστιο διπλό. Ναι, ο Αρης που ξεκίνησε τον αγώνα με τρία νέα πρόσωπα στη σύνθεση, τα οποία ακόμη δεν ξέρουν τα ονόματα των συμπαικτών τους. Οι Φρίντεκ, Μάγιο και Μόντσου ήταν στην αρχική 11άδα και στη συνέχεια πήραν χρόνο συμμετοχής οι Ντιαντί και Σιφουέντες. Το αγωνιστικό αποτύπωμα όλων, βγάζει θετικό πρόσημο αλλά είναι νωρίς για ένα ολοκληρωμένο συμπέρασμα. Απ’ ότι φαίνεται πάντως οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν στο φετινό ρόστερ του Αρη έχουν περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά απ’ ότι οι αντίστοιχοι της περσινής χρονιάς.

Τι απομένει λοιπόν για τον Αρη; Να δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύνολο το γρηγορότερο και να αποκτήσει ποδοσφαιριστές για τα κενά που υπάρχουν και δεν είναι λίγα. Ο,τι κι αν γίνει πάντως, η πρόκληση για τον Αρη παραμένει και είναι στο χέρι του να την κάνει ευκαιρία και να δώσει απάντηση σ’ όσους τον θεωρούν ομάδα του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας, επειδή έχει μικρότερο μπάτζετ. 

Αντέχει αυτή την πρόκληση; 

Ο χρόνος θα το δείξει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.