Οι αριθμοί είναι αρκετοί ως στοιχείο για να καταδείξουν ότι ο Άρης κυριάρχησε στα περισσότερα επίπεδα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό όμως στο τέλος της βραδιάς αυτό που έμεινε, ήταν ασφαλώς το αρνητικό αποτέλεσμα και η εντός έδρας ήττα. Υπήρξε όμως μία επίδοση που δεν μπορεί να αγνοηθεί παρότι εκ των πραγμάτων επισκιάζεται από το αποτέλεσμα.
Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν σε έναν αριθμό σωστών μεταβιβάσεων που μοιάζει εξωπραγματικός. Στη στατιστική τους καταγράφηκαν 165 σωστές πάσες και για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επίδοσης, αρκεί να σημειώσουμε...
*Ο Παναθηναϊκός είχε χθες 45 σωστές πάσες.
*Ο Άρης είχε στα πρώτα 16 παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα, πριν δηλαδή το χθεσινό, 871 σωστές πάσες και έναν μέσο όρο στις 54,43.
*Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Άρη φέτος ήταν στο... μισό από εκείνη της χθεσινής βραδιάς, αφού είχε 81 σωστές πάσες στο ματς της 7ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης.
*Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση συνολικά της φετινής Superleague ήταν οι 131 σωστές πάσες του ΠΑΟΚ στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 9η αγωνιστική.
*Οι 165 σωστές πάσες του Άρη χθες, είναι ρεκόρ τουλάχιστον για τα τρία τελευταία χρόνια στην κατηγορία αφού οι αντίστοιχες καλύτερες επιδόσεις ήταν πρόπερσι (2018-19) από τον Αστέρα Τρίπολης με 127 στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πέρυσι (2019-20) από τον Ολυμπιακό με 136 στο εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη.
Ρεκόρ κι από τον Ματίγια
Προέκταση αυτής
της μεγάλης επίδοσης, είναι το γεγονός
ότι εννιά παίκτες του Άρη έφτασαν σε
διψήφια επίδοση σωστών μεταβιβάσεων.
Τις περισσότερες είχε ο Χαβιέ Ματίγια
που «έγραψε» επίσης ρεκόρ. Ο μέσος του
Άρη είχε 35 πάσες διαλύοντας το προηγούμενο
φετινό ρεκόρ του Άρη που είχε ο Κριστιάν
Γκάνεα με 15, επίδοση που ξεπέρασε επίσης
ο Μπρούνο Γκάμα με 23.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν το ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης», η κορυφαία επίδοση συνολικά στη Superleague ήταν εκείνη του Στέφαν Σβαμπ που είχε 24 σωστές πάσες στο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Τελικές προσπάθειες: Απλά μία στατιστική κατηγορία
Πέραν των σωστών
μεταβιβάσεων, ο Άρης μέτρησε 20 τελικές
προς την εστία του Παναθηναϊκού επίδοση
που είναι με διαφορά η καλύτερη του στο
Πρωτάθλημα αφού στα προηγούμενα 16
παιχνίδια του δεν είχε ξεπεράσει τις
13 -στο εντός έδρας 2-0 επί του Βόλου ενώ
περισσότερες είχε μόνο ο ΠΑΟΚ, επίσης
χθες, στο παιχνίδι του με τον ΟΦΗ.
Στο χθεσινό ντέρμπι σημειώθηκαν συνολικά 28 τελικές, αφού είχε οχτώ ο Παναθηναϊκός, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του Πρωταθλήματος. 28 τελικές υπήρξαν και στο ματς του Απόλλωνα με τον Βόλο (18-10).
14 από τις 20 τελικές του Άρη έγιναν με σουτ μέσα από την περιοχή του Παναθηναϊκού που είναι βέβαια ρεκόρ περιόδου -είχε 10 στο ματς με τον Βόλο. Οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση της φετινής Superleague αφού 14 τελικές μέσα από την περιοχή με σουτ είχε κι ο Απόλλων Σμύρνης στο 3-3 της 10ης αγωνιστικής με τον Βόλο.
Έχει ενδιαφέρον επίσης το γεγονός ότι παρότι έκανε 20 τελικές, ο Άρης δεν έκανε ούτε μία με κεφαλιά κάτι που όμως τείνει να εξελιχθεί σε κάτι συνηθισμένο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 17 παιχνίδια Πρωταθλήματος, ο Άρης έμεινε σε μηδενική επίδοση τελικών προσπαθειών στον «αέρα» στους 10, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα αφού ακολουθεί με εννιά ο Παναιτωλικός.
Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Άρη και τα εννιά κερδισμένα κόρνερ του στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε ξεπεράσει τα επτά, επίδοση στην οποία έφτασε τρεις φορές.
Παράλληλα ο Άρης υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε 13 αποκρούσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλον στο φετινό Πρωτάθλημα αφού το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 12 αποκρούσεις του Ατρόμητου στο ματς της 12ης αγωνιστικής με τον Αστέρα.
Όλα αυτά βέβαια έχουν μόνο στατιστική αξία, αφού αυτό που έμεινε για την ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν το αρνητικό αποτέλεσμα. Είναι άλλωστε ενδεικτικό του προβλήματος που εσχάτως αντιμετωπίζει στην επίθεση, το γεγονός ότι μετά από τα πρώτα 12 ματς στα οποία σκόραρε σε όλα ανεξαιρέτως, έμεινε χωρίς γκολ στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία.