Ο Άρης προσπαθεί να συρρικνώσει τον διαθέσιμο χρόνο πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση για την απόκτηση του Αλεξ Κογιάδο αλλά οι πληροφορίες που αντλούνται από την Ισπανία θέλουν την Μπέτις να περιμένει πρόταση για την πώληση των δικαιωμάτων του 25χρονου επιθετικού χαφ και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να ελπίζει σε μια θέση στο πλάνο του Μανουέλ Πελεγκρίνι.
Είναι χαρακτηριστικές οι αντιθέσεις (ως προς τις προσδοκίες) της κάθε πλευράς. Ο Άρης επιθυμεί διακαώς τον Ισπανό επιθετικό και πιέζει καταστάσεις με σκοπό την αποφυγή τυχόν διαδικασίας δημοπρασίας. Η Μπέτις αναζητεί την ολοκληρωτική λύση ελπίζοντας σε μια πρόταση η οποία θα της προσφέρει τη… διέξοδο από ένα μεγάλο συμβόλαιο. Ο δε Αλεξ Κογιάδο περιμένει με ανυπομονησία το ξημέρωμα της 8ης του Ιούλη, όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασίας της Μπέτις για τη νέα αγωνιστική περίοδο, προσδοκώντας στην ύπαρξη ουσιαστικής ευκαιρίας για την ένταξή του στο αγωνιστικό πλάνο του Μανουέλ Πελεγκρίνι.
Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες καθώς από το περιβάλλον του Θόδωρου Καρυπίδη διαρρέει ότι υπάρχουν οι συνθήκες για μια οριστική συμφωνία και μάλιστα η αίσθηση ότι αυτή δεν θα καθυστερήσει να έρθει. Αντιθέτως, στην Ισπανία είναι βέβαιοι ότι η Μπέτις έχει αποφασίσει να περιμένει και για την ακρίβεια ελπίζει στον ερχομό μεγάλης πρότασης από την Αραβία η οποία θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αποδέσμευση ενός συμβολαίου άνω των 5.5 εκατ. ευρώ καθώς η σύμβαση με τον Κογιάδο προβλέπει συνεργασία έως και το καλοκαίρι του 2029. Ωστόσο, οι σκέψεις της ομάδας από την Ανδαλουσία έρχονται σε πλήρη «σύγκρουση» με τα «θέλω» του παίκτη. Αυτά θα αλλάξουν εάν κι εφόσον ο Μανουέλ Πελεγκρίνι του ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία πιθανότητα ένταξης στο πλάνο του.
Εδώ βρίσκεται και η μοναδική ομοιότητα της περίπτωσης του Κογιάδο με αυτή του Λορέν Μορόν καθώς το περασμένο καλοκαίρι η Μπέτις αναζητούσε τρόπους πώλησης του Ισπανού επιθετικού καθώς ο τελευταίος ήλπιζε ότι θα εισέπραττε μια τελευταία ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα δεδομένα καταδεικνύουν το επίπεδο δυσκολίας της υπόθεσης Κογιάδο υπό την έννοια ότι πέρυσι, στην περίπτωση του Λορέν Μορόν, οι «κίτρινοι» είχαν δύο ισχυρούς συμμάχους. Τον τότε τεχνικό διευθυντή της Μπέτις, Ραμόν Πλανές, αλλά και τον ίδιο τον σύλλογο. Χρειάστηκε να πειστεί μόνο ο Λορέν Μορόν για να ολοκληρωθεί το deal. Κι αυτό έγινε μετά την καταλυτική παρέμβαση του Μανουέλ Πελεγκρίνι.