Ο Άρης έχει ποιότητα, είναι όμως όση χρειάζεται για να καλύψει τις αδυναμίες του;

Δημήτρης Κανελλάκης31 Δεκεμβρίου 2022

Ο Άρης είναι μια ποιοτική ομάδα. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ενστάσεις γι' αυτή την άποψη. Το θέμα είναι πόσο ποιοτική ομάδα είναι ο Άρης. Όπως κι αν αρκεί η ποιότητα που διαθέτει για να κυνηγήσει υψηλούς στόχους, ή αν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του ρόστερ του.

Η αλήθεια είναι, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος πια και με βάση όσα έχουμε δει στις 15 αγωνιστικές από τη μέρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, ότι πολλοί από τους παίκτες που απέκτησε το προηγούμενο καλοκαίρι και με αρκετό... θόρυβο είναι η αλήθεια, όχι μόνο δεν δικαίωσαν προσδοκίες που δημιουργήθηκαν γι' αυτούς, αλλά, κάλλιστα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πέρασαν και δεν ακούμπησαν...

Υπήρξαν επιλογές οι οποίες εξέθεσαν αυτούς που τις έκαναν και, νομίζω πως αυτή είναι η αλήθεια, λειτούργησαν ως τροχοπέδη στην προσπάθεια να φτιαχτεί ένα σύνολο που να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις. Ο Άρης εξαιτίας όσων προαναφέρθηκαν, αλλά και του λάθους που έγινε με την παραμονή του Μπούργος στο τέλος της προηγούμενης σεζόν για να φύγει στις αρχές της τρέχουσας, αποπροσανατολίστηκε, παγιδεύτηκε, φτάσαμε στις τελευταίες ημέρες του 2022 και ακόμη σε πολλά πράγματα ψάχνεται.

Ξαναλέω: η ποιότητα δεν του λείπει. Είναι παιχνίδια, όπως και το προχθεσινό με τον Παναιτωλικό, που ο Άρης παίζει τόσο όμορφα, προσφέρει τόσο θέαμα που λες ότι δικαιούται να βλέπει με αισιοδοξία το υπόλοιπο της σεζόν.

Όμως, από την άλλη βλέπεις κι ότι δεν έχει σταθερότητα, δεν έχει διάρκεια, εύκολα κάνει την... στραβή και έχει απώλειες που τον κρατάνε μακριά από εκεί που θα ήθελε να βρίσκεται.

Αν, μάλιστα, φύγει και ο Μαντσίνι; Θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει; Θα καλύψει το κενό του ή χωρίς τον Αργεντίνο θα αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες.

Θεωρώ ότι με αυτά τα ερωτήματα θα πορεύεται το επόμενο διάστημα ο Άρης, αναζητώντας ισορροπίες που θα του επιτρέψουν να κυνηγήσει τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από το κύπελλο.

Γιατί, κακά τα ψέματα, όσο περνάνε οι σεζόν χωρίς να έρχεται ένας τίτλος, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται για τον Άρη να αλλάξει επίπεδο και να μπορέσει ισότιμα να σταθεί με τις υπόλοιπες ομάδες του Big 5, στις τροπαιοθήκες των οποίων υπάρχουν από πολλοί μέχρι πάρα πολλοί τίτλοι...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.