Ο Αρης δεν κεφαλαιοποίησε την καλή χρονιά του

Metrosport Team04 Απριλίου 2023

Οι τραυματισμοί βασικών αθλητών σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα και την αλλοίωση αποτελέσματος σε δύο αγώνες έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον αποκλεισμό του Αρη από την 6αδα ο οποίος οδηγεί και στη μη εγγυημένη συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης χρονιάς αν και το τελευταίο θα κριθεί στο προσεχές διάστημα.

Η αλήθεια είναι ότι οι «κίτρινοι» είχαν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες στο τέλος του πρώτου γύρου έως και στις αρχές του δεύτερου. Γιατί βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση όχι μόνο για την εξασφάλιση θέσης στην εξάδα αλλά ακόμη και για την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Ο απολογισμός των τεσσάρων νικών σε δέκα αγώνες στον δεύτερο γύρο έφερε την ολική ανατροπή των δεδομένων και ήταν αποτέλεσμα (κυρίως) τριών πραγμάτων. Καταρχήν, οι τραυματισμοί κομβικών παικτών. Τζος Χάγκινς, Βασίλης Καββαδάς και Ισμαέλ Σανόγκο έχασαν κρίσιμους αγώνες. Ο πρώτος είχε μείνει εκτός δράσης για περίπου ενάμιση μήνα και στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος και δεν αμφισβητείται η άποψη που θέλει τον Αμερικανό να μην επέστρεψε ποτέ στα αγωνιστικά στάνταρ στα οποία κυμάνθηκε προ του πρώτου τραυματισμού. Ο Βασίλης Καββαδάς έκανε κακή χρονιά και δεν είναι τυχαίο το ότι έπαιξε στα μισά παιχνίδια της ομάδας.

Ενας δεύτερος παράγοντας ήταν τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα όχι μόνο από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά στη διάρκεια των αγώνων. Κι αυτά όμως σχετίζονται με το ότι το rotation μίκρυνε αρκετά και η καταπόνηση των παικτών που… τράβηξαν το κουπί ήταν αναπόφευκτη. Τρίτος παράγοντας ήταν η αντιμετώπιση που είχε ο Αρης από τη διαιτησία. Ειδικά στους αγώνες με Περιστέρι και Καρδίτσα, κυρίως απέναντι στην τελευταία όπου υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Με τις λεπτές ισορροπίες που παραμένουν στο Πρωτάθλημα, μια νίκη θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Αν δηλαδή οι «κίτρινοι» είχαν σήμερα 11 νίκες, απέναντι στον Προμηθέα δεν θα έπαιζαν απλά την 6η θέση αλλά και την 5η.

Στους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο ήταν και το γεγονός ότι ο Γιάννης Καστρίτης μετάνιωσε για κάποιες από τις επιλογές του στους ξένους. Στη διάρκεια της σεζόν, μαζί με τη διοίκηση, προχώρησε στη διαφύλαξη συγκεκριμένων περιστατικών απειθαρχίας και καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα αντικατάστασης 1-2 παικτών. Αν υπήρχε, σίγουρα θα είχε προχωρήσει σε αλλαγές.

Πάμε στην ουσία.

Θεωρητικά, η τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς είτε η 7η είτε η 8η θέση είναι το ίδιο και το αυτό. Δεν ισχύει. Εχει σημασία για τους «κίτρινους» να τερματίσουν στην 7η θέση και για να το κάνουν θα πρέπει να νικήσουν τον Προμηθέα Πατρών και παράλληλα να μη νικήσει ο Κολοσσός τόσο τον Παναθηναϊκό στον εξ’ αναβολής αγώνα όσο και το Λαύριο. Η 7η θέση έχει αξία ως προς τις προσκλήσεις που θα φτάσουν το καλοκαίρι από το BCL.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.