Ο Άρης «χτίζει» ψυχολογία πριν τον τελικό

Γιώργος Στράντζαλης15 Μαΐου 2024

Ο Αρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον σημερινό (18:00, Live metrosport.gr, Metropolis 95.5, Cosmote Sport 2) εκτός έδρας αγώνα στη Λαμία για την 9η αγωνιστική των playoffs, με τον Άκη Μάντζιο να έχει να διαχειριστεί συγκεκριμένα αγωνιστικά προβλήματα παράλληλα όμως κι ένα πλάνο με συγκεκριμένη στόχευση ως προς την ετοιμότητά του ενόψει της παρουσίας στον τελικό του Κυπέλλου, στις 25 Μαΐου.

Καλώς ή κακώς για τον Αρη, από τη στιγμή που δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο πλέον στη διαδικασία των playoffs για τον Αρη, κάθε κουβέντα, είτε αυτή αφορά το αγωνιστικό πλαίσιο είτε την πνευματική ετοιμότητα του κλαμπ, αρχίζει και τελειώνει στον τελικό. Έτσι και οι σκέψεις του Άκη Μάντζιου, ο οποίος θέλει μέσα στο επόμενο 10ήμερο να προετοιμάσει στον απόλυτο βαθμό την ομάδα του ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμη για να διεκδικήσει έναν τίτλο μετά από 54 χρόνια.

Το παιχνίδι στη Λαμία είναι η πρώτη από τις δύο “πράξεις” που απομένουν πριν από τη σέντρα του τελικού και ο Έλληνας τεχνικός σκοπεύει να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και θα κάνει αλλαγές χωρίς όμως να χαλάσει τις ισορροπίες στην ομάδα καθώς σε τέσσερις ημέρες ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν, όπου θα αποτελέσει και την τελική πρόβα της ομάδας του. Δύο παιχνίδια στα οποία ο Μάντζιος ζήτησε από τους παίκτες του το απόλυτο βαθμών, με δύο νίκες, προκειμένου η ομάδα να πάει στο ματς της χρονιάς με αυτοπεποίθηση. Εκτός από τις δύο δεδομένες απουσίες λόγω καρτών για τους τιμωρημένους Γιάκουμπ Μπράμπετς και Ζαν Ζουλ και του ανέτοιμου Φραν Βέλεθ, στη λίστα των απόντων για το σημερινό ματς προστέθηκε και ο Νέβεν Τζούρασεκ. 

Ο Κροάτης μέσος δέχτηκε ένα χτύπημα και εκεί που διεκδικούσε μία θέση στο βασικό σχήμα μπαίνει στα πιτς. Τα κενά των Μπράμπετς και Ζουλ αναμένεται να καλύψει ο Λίντσεϊ Ρόουζ στην άμυνα και ο Μπίργκερ Βερστράτε στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Από εκεί και πέρα θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Φεράρι, Σαμόρα, Φετφατζίδης, Παναγίδης αλλά και ο Ανσαριφάρντ. 

Κι αυτό γιατί ακριβώς ο Μάντζιος προσανατολίζεται να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής μεταξύ των ποδοσφαιριστών του, αρχικά στο παιχνίδι με την Λαμία, αλλά και στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” την προσεχή Κυριακή. Κάτι που έχει να κάνει και με το ότι πέντε ποδοσφαιριστές του είναι στο όριο με δύο κίτρινες κάρτες, οι Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζιο, Φατόρε και Σαμόρα και κάποιοι θα “προστατευτούν” ώστε άπαντες να εμφανιστούν έτοιμοι και τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό στο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς στο Πανθεσσαλικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.