Ο Άρης αντέχει τις… προκλήσεις και απαντά σ’ όσους βιάστηκαν να τον υποβαθμίσουν

Βασίλης Μάστορας30 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί να είναι έκπληξη το δύο στα δύο που πέτυχε ο Άρης με αντιπάλους τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα; «Έντεκα αυτοί, έντεκα και εμείς», είναι η παραδοσιακή προτροπή εμψύχωσης των ποδοσφαιριστών, από τους προπονητές των ομάδων που έχουν μειονέκτημα έναντι του αντιπάλου.

Για τον Άρη όμως που γκρίνιαξε όταν ανακοινώθηκε το νέο format του Πρωταθλήματος, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Με τη γλώσσα των αριθμών είναι η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ από του big5. Οι αριθμοί όμως δεν παίζουν μπάλα, ούτε τα ρόστερ. Άλλη μία παραδοσιακή ατάκα που πάντα βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

Ο Άρης απέδειξε και κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, ότι δεν δίνει μία για το μέγεθος του αντιπάλου του και ορθώνει τα ανάστημα του στους αγώνες ντέρμπι. Είναι οι αγώνες που εξιτάρουν τους ποδοσφαιριστές και καταθέτουν στον αγωνιστικό χώρο όλο το ταλέντο τους. Παρά τα όσα έκαναν ή δεν έκαναν στους πρώτους τέσσερεις αγώνες της φετινής Stoiximan Super League, το πιθανότερο σενάριο ήταν στα δύο ντέρμπι ο Άρης να μεταμορφωθεί αγωνιστικά. Και να που επαληθεύτηκε το σενάριο. Άλλωστε όλοι είχαν διαπιστώσει ότι ποιότητα και εμπειρία υπάρχουν στη φετινή ομάδα. Τι απέμενε; Να βρει η ομάδα στο ελάχιστο τα πατήματα της και να υπάρξει το κίνητρο ώστε να αφυπνιστεί ο επαγγελματικός εγωισμός των ποδοσφαιριστών. Και τι καλύτερο από το να βρει η ομάδα απέναντι της αντιπάλους οι οποίοι έχουν χρησθεί υποψήφιοι για την κατάκτηση του τίτλου.

Έτσι ο Άρης πέτυχε μία άνετη νίκη επί του Ολυμπιακού, με καλή μάλιστα εμφάνιση, και πέρασε από την Τούμπα ρίχνοντας στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ. Με λιγότερο καλή εμφάνιση απ’ ότι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. «Παίζοντας» με τη φωτιά, κυρίως στο διάστημα 15΄-45΄ όταν ο ΠΑΟΚ με υποδειγματικό passing game εύρισκε τις αδύναμα σημεία στο ανασταλτικό κομμάτι του Άρη κι έφθανε εύκολα στην τελική προσπάθεια. Εκεί όμως που δεν είχε τον κατάλληλο τρόπο προκειμένου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Άρης ό,τι έκανε το έκανε τακτικά καλά. Θα μπορούσε να τα κάνει και καλύτερα σύμφωνα με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Στο μεγαλύτερο όμως διάστημα του αγώνα είχε προσήλωση στον στόχο, χάλασε τον ρυθμό του ΠΑΟΚ και από τη στιγμή που σκόραρε, κάθισε στη θέση του οδηγού.

Στο ποδόσφαιρο ο νικητής είναι που πανηγυρίζει και ο ηττημένος βρίσκει παρηγοριά στο… χειροκρότημα. Άρα ο Άρης δικαιούται να νιώθει ικανοποίηση για το «2», για περισσότερους μάλιστα από έναν λόγους. Έδειξε ότι διαθέτει ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, στον δεύτερο κατά σειρά αγώνα υψηλής δυσκολίας. Γιατί με ποδοσφαιριστές που δειλιάζουν στα δύσκολα, τα ντέρμπι τα χάνεις με κάτω τα χέρια. Βελτιώθηκε η αυτοπεποίθηση τού γκρουπ για το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. «Αγόρασε» νέο πολύτιμο χρόνο για περισσότερη δουλειά σε κλίμα ηρεμίας. Το δήλωσε και Σίστο: «Είμαστε νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες και φυσικά χρειάζεται να προσαρμοστούμε και να καταλάβουμε τον προπονητή να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Θέλουμε ακόμη πίστωση χρόνου για να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες».

Όλα λοιπόν κυλούν πρίμα για τον Αρη, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό τις επιτυχίες. Δεν πέτυχε ακόμη τίποτε, πέραν του να βάλει στο σακούλι του έξι βαθμούς, τους οποίους στο ξεκίνημα της σαιζόν στα μαθηματικά του Πρωταθλήματος το πιθανότερο είναι ότι δεν είχε υπολογίσει το απόλυτο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.