Ο απόηχος της μεγάλης πρόκρισης της Αγγλίας στον τελικό του Euro, σε βάρος της Ολλανδίας

Metrosport Team13 Ιουλίου 2024

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, σε δεύτερη διαδοχική διοργάνωση Euro, έχει οδηγήσει την Εθνική Αγγλίας στον τελικό, εκεί όπου οι Άγγλοι θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία, την Κυριακή το βράδυ στο Βερολίνο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ισπανική ομάδα και εξήγησε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να πάρουν την μπάλα από τους Ισπανούς. 

Για την πρόκριση στον τελικό τόνισε: «Το να μπορέσω να οδηγήσω την Αγγλία σε έναν πρώτο μεγάλο τελικό στο εξωτερικό με κάνει πάρα πολύ περήφανο. Τώρα, θέλουμε να νικήσουμε την ομάδα της Ισπανίας, που ήταν η καλύτερη του τουρνουά. Θα είναι δύσκολο».

  • Για το ματς με την Ολλανδία, δήλωσε: 

«Δεν νομίζω ότι αξίζαμε να μείνουμε πίσω στο σκορ. Νομίζω ότι ήμασταν εξαιρετικοί με την μπάλα όλο το βράδυ. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα του παιχνιδιού της ομάδας μου. Δεν είμαι σίγουρος αν η Αγγλία είχε ποτέ στο παρελθόν 60% κατοχή μπάλας εναντίον της Ολλανδίας».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, ανέφερε: «Πρέπει πρώτα να πάρουμε την μπάλα από αυτούς! Πιέζουν πολύ καλά, οπότε θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικοί με την μπάλα και θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικοί χωρίς την μπάλα. Αλλά είναι ένας τελικός, το περιμένεις αυτό». Όσο για τον χαμένο τελικό στο Euro 2020, τόνισε: «Όταν ανέλαβα αυτή τη δουλειά, είχα δύο χρόνια ως προπονητής της Premier League, τώρα έχω πάνω από 100 διεθνή παιχνίδια κι έχω μάθει πολλά. Από κάθε εμπειρία που περνάς, μαθαίνεις. Ο τελευταίος τελικός ήταν ο πρώτος μας τελικός EURO, δεν τα καταφέραμε όλα σωστά, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι αυτή τη φορά».

Η… πρόβλεψη του χρυσού γκολ

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπορεί να αισθάνεται, απόλυτα, δικαιωμένος, για την απόφασή του να περάσει στο ματς τον Όλι Γουότκινς και τον Κόουλ Πάλμερ, ταυτόχρονα στο 81ο λεπτό του ημιτελικού με την Ολλανδία. Οι δυο Άγγλοι διεθνείς συνδυάστηκαν, στις καθυστερήσεις του ματς, όπου ο Γουότκινς, αξιοποιώντας ασίστ του Πάλμερ, πέτυχε το πρώτο του γκολ, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στέλνοντας την Εθνική Αγγλίας στον τελικό του Euro 2024. Μετά το ματς, ο Γουότκινς αποκάλυψε τι είπε στον Πάλμερ, πριν περάσουν στο ματς. Ο 28χρονος επιθετικός της Άστον Βίλα είπε πως «αλήθεια, τ' ορκίζομαι στη ζωή και στα παιδιά μου, γύρισα και είπα στον Πάλμερ προτού μπούμε στο ματς ότι θα μου έφτιαχνε το γκολ».

Έξαλλος με Τσβάγιερ ο Φαν Ντάικ

Στο μεταξύ, μετά το ματς, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του Γερμανού Τσβάιερ. Στο flash interview, ο αρχηγός της Εθνικής Ολλανδίας τόνισε: «Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και έφυγε τρέχοντας, αυτά τα λέει όλα. Δεν έχω λόγια. Το να το δέχεσαι γκολ στο τέλος είναι απαίσιο. Πονάει πολύ. Πρέπει να μείνω εδώ, αλλά δεν ξέρω ακόμα τι να πω. Αυτό πονάει πολύ».

Σφυρίζει τον τελικό ο Λετεσιέ

Την ίδια ώρα, στον Φρανσουά Λετεσιέ έδωσε το χρίσμα η UEFA για να διευθύνει τον μεγάλο τελικό του EURO 2024. Ο 35χρονος Γάλλος διαιτητής ορίστηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την αναμέτρηση της Κυριακής, 14 Ιουλίου στο Βερολίνο ανάμεσα στην Αγγλία και την Ισπανία. Αυτός θα είναι ο τέταρτος αγώνας που θα διευθύνει ο Λετεσιέ στη διοργάνωση, μετά τα Κροατία - Αλβανία, Δανία - Σερβία και Ισπανία - Γεωργία.

Ντελίριο για ένα εισιτήριο

Στο μεταξύ, ο ενθουσιασμός στις τάξεις Άγγλων οπαδών είναι τεράστιος και όσοι θελήσουν να βρεθούν στον τελικό, θα χρειαστεί να το ξανασκεφτούν, λόγω της τιμής των εισιτηρίων. Πιο συγκεκριμένα, ο τελικός είναι ήδη sold out στην ιστοσελίδα της UEFA και έχει απομείνει μόνο ένας περιορισμένο αριθμός εισιτηρίων για τα μέλη του England Supporters Travel Club που έχουν ταξιδέψει και σε προηγούμενα ματς της Αγγλίας. Όπως ανέφερε η Guardian, τα «χρυσά χαρτάκια» του τελικού της 14ης Ιουλίου θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τις 2.500 λίρες το καθένα, ποσό διόλου ασήμαντο. Μέχρι και οι πτήσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου προς το Βερολίνο έχουν πλέον την πενταπλάσια τιμή. Όσοι τελικά αποφασίσουν να κάνουν το ταξίδι, αλλά και αυτοί που βρίσκονται ήδη στο Βερολίνο προσπαθώντας να βρουν εισιτήριο για τον τελικό με την Ισπανία, βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστια οικονομικά έξοδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.