Αμπέλ Φερέιρα: Κατηγορείται για ξενοφοβία στη Βραζιλία

Metrosport Team13 Ιουλίου 2024

Αντιδράσεις στη Βραζιλία έχει προκαλέσει μια φράση του Αμπέλ Φερέιρα, τον οποίο κατηγορούν για ξενοφοβία, σύμφωνα με την A Bola.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, όπως και η Παλμέιρας, τοποθετήθηκαν διευκρινιστικά επί των κατηγοριών αυτών, απαντώντας στις κατηγορίες προς τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο Άμπελ Φερέιρα κατηγορείται για ξενοφοβία στη Βραζιλία σύμφωνα με την πορτογαλική A Bola, λόγω της φράσης του ότι «δεν είναι ομάδα Ινδών» αναφερόμενος στους παίκτες της Παλμέιρας.

«Δεν είναι ομάδα Ινδών. Υπάρχει ένας οργανισμός και μέσα σε αυτόν τον οργανισμό υπάρχει ελευθερία για να δημιουργήσουν, να συνδεθούν και να υπάρχουν οι αρχές παιχνιδιού που έχουμε» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού.

Η Παλμέιρας μέσω του γραφείου Τύπου της εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι ο Αμπέλ Φερέιρα «χρησιμοποίησε μια κοινή έκφραση στο ποδόσφαιρο» και πως «Σε καμία στιγμή δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν».

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση ο Πορτογάλος τεχνικός σχολιάζει: «Ζω και εργάζομαι στη Βραζιλία από το 2020 και τρέφω βαθύ σεβασμό για όλους τους Βραζιλιάνους. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ήδη τον χαρακτήρα μου, τη συμπεριφορά μου και τις κοινωνικές μου πράξεις. Γνωρίζετε επίσης ότι αποκηρύσσω πλήρως κάθε μορφή προκατάληψης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.