Ντράζεν Πέτροβιτς: Ποιοι θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ τον τίμησαν στο Ζάγκρεμπ

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2024

Στιγμές συγκίνησης για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, στο φιλικό προς τιμήν του αδικοχαμένου Ντράζεν Πέτροβιτς, με μία σειρά από θρύλους του αθλήματος να δίνουν το παρών στην κατάμεστη από 15.000 Κροάτες, «Arena Zagreb».

Ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Ντορόν Τζάμσι, ο Τόνι Κούκοτς, ο Ντίνο Ράτζα, ο Βλάντε Ντίβατς και πολλοί ακόμη θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τίμησαν για μία ακόμη φορά την τεράστια κληρονομιά που έχει αφήσει πίσω του ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο οποίος «εμφανίστηκε» σε ολόγραμμα.

Ο Νίκος Γκάλης ανέφερε: «Ήταν φανταστικός παίκτης, ξεχωριστός παίκτης, με μεγάλο μπασκετικό IQ. Ήταν απόλαυση να παίζω εναντίον του. Ευχαριστώ που με καλέσατε».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε: «Απίστευτες αναμνήσεις. Το 1987 ελέγξαμε λίγο την επίθεσή του, αλλά ήταν η τελευταία φορά που το κάναμε, γιατί μετά δεν μπορούσαμε να τον μαρκάρουμε. Ήταν απίθανο να παίζεις μαζί του, ήταν τρομερός παίκτης. Είχε πάθος. Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς μας έφερε κοντά και γίναμε φίλοι. Ήμουν πάντα θαυμαστής του, θαυμαστής του πως άλλαξε το μπάσκετ στο ΝΒΑ. Που έδειξε πως στην Ευρώπη υπάρχουν παίκτες που μπορούν να ομορφύνουν και να κάνουν διάσημο το μπάσκετ. Ήταν αρτίστας, ένας παίκτης που έδωσε πολλά σε όλους μας. Ήταν απίστευτο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.