Ντόρος στη Βόλφσμπουργκ με ομοφοβικό ξέσπασμα: «Δεν υπογράφω αυτή τη gay μ@@@@@α»

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2024

Κεντρικό πρόσωπο για αρνητικό λόγο, έγινε ο 33χρονος πρώην διεθνής Γερμανός επιθετικός και νυν συμπαίκτης του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στη Βόλφσμπουργκ, Κέβιν Μπέρενς, για αντίδρασή του σε εσωτερική συνεδρία αυτόγραφων στον Σεπτέμβριο, κατά την οποία αρνήθηκε να υπογράψει ειδικά σχεδιασμένες φανέλες με λογότυπα του συλλόγου σε χρώματα ουράνιου τόξου.

«Δεν υπογράφω αυτή τη γκέι μ@@@», είπε ο Κέβιν Μπέρενς, σύμφωνα με την «Bild», αφήνοντας άφωνους τους υπαλλήλους της Βόλφσμπουργκ. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο έμπειρος επιθετικός των «λύκων» εξέδωσε μια ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις του.

«Τα αυθόρμητα σχόλιά μου δεν ήταν απολύτως εντάξει. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για αυτό. Το θέμα συζητήθηκε ξεκάθαρα εσωτερικά και ζητώ την κατανόησή σας ότι δεν θέλω να το σχολιάσω άλλο», είπε.


Με πρωτοβουλία της πρώην παίκτριας, Νίλα Φίσερ, η Βόλφσμπουργκ τάχθηκε υπέρ της διαφορετικότητας από το 2017

Η Βόλφσμπουργκ από την πλευρά της, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση για το περιστατικό: «Κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής συνεδρίασης, έγιναν παρατηρήσεις που δεν ήταν σύμφωνες με τη στάση της Βόλφσμπουργκ. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα εσωτερικά. Η Βόλφσμπουργκ τονίζει ότι έχει επίγνωση της κοινωνικής της ευθύνης. 

Ο σύλλογος και οι υπάλληλοί του υπερασπίζονται τη διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα, και θεμελιώδεις αξίες όπως ο σεβασμός, η ειλικρίνεια και η διαφάνεια ήταν πάντα σταθερά εδραιωμένες στη φιλοσοφία του συλλόγου». Δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο αν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στον παίκτη από την ομάδα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, αλλά το περιστατικό δεν έχει ακόμη αθλητικές επιπτώσεις και δεν υπάρχουν πληροφορίες για αποβολή του επιθετικού από το ρόστερ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.