Ντινάμο Κιέβου: Με γηγενείς, αλλά γρήγορους και τεχνίτες

Γιώργος Μάντζιος08 Αυγούστου 2023

Μπορεί τα δύο τελευταία χρόνια να απέχει από τους τίτλους στην Ουκρανία, μπορεί πέρυσι να τερμάτισε στην 4η θέση, ωστόσο παραμένει πάντα ένα υπολογίσιμο μέγεθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 

Με διαφορετικές συνθήκες λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και με γηγενείς Ουκρανούς παίκτες στο βασικό της σχήμα, έρχεται… ανεβασμένη στην Θεσσαλονίκη, για την πρώτη μάχη με τον Άρη. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έκλεισε τα 78 του χρόνια πριν από περίπου μία εβδομάδα (29/7), αλλά δηλώνει ακμαίος, έχοντας στο πλευρό του και τον βετεράνο γκολκίπερ της ομάδας, Αλεξάντερ Σοφκόφσκι. 

Η Ντιναμό Κιέβου ήταν εντυπωσιακή στα φιλικά της παιχνίδια σκοράροντας 20 γκολ (!) απέναντι σε Αλ Αχλί, Άρη Λεμεσού, Γιουνγκ Μπόις, ΒΑΚ Πέλετς και Ντιναμό Βουκορεστίου, ενώ ξεκίνης με δύο «τεσσάρες» στο νέο ουκρανικό πρωτάθλημα. Ας δούμε ποιες είναι οι βασικές επιλογές του έμπειρου Ρουμάνου τεχνικού για το βασικό σχήμα.

Δύο τα ερωτηματικά της ενδεκάδας

Κάτω από τα δοκάρια συναντάμε τον 29χρονο διεθνή Μπούστσαν, ύψους 1,96, βασικό και στην εθνική Ουκρανίας. Δεξιά στην άμυνα ο Τίμτσικ, στην 4η σεζόν στην ομάδα, αδύνατος (σ.σ λίγα κιλά), αλλά γρήγορος. Αριστερά ο Ντούμπιντσακ που ήρθε πρόπερσι από την Ντνίπρο, πιο σταθερός αμυντικά και όχι τόσο καλός επιθετικά. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απαρτίζουν ο υψηλόσωμος (1,93) Σιρότα (αριστερό στόπερ) και από εκεί και πέρα «ερίζουν» για την άλλη θέση, ο νεαρός Ντίατσουκ (ήταν δανεικός και επέστρεψε) και ο Μπιλοβάρ (πολύ καλή σεζόν στον Κύπρο με την ΑΕ Λεμεσού). 

Στο κέντρο ο πολύπειρος αρχηγός Σίντορτσουκ (πάνω από 10 χρόνια στην ομάδα) με τον πιο νεαρό Σαπαρένκο που κερδίζει την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου. Στη θέση «10» ο ποιοτικός Μπουγιάλσκι με 2 γκολ και 3 ασίστ ήδη στο πρωτάθλημα και με 13 γκολ και 10 ασίστ πέρυσι. Αριστερά στην επίθεση υπάρχουν οι Βολόσιν και Καμπάεφ που μέχρι τώρα πάντως δεν έχουν φανεί ιδιαίτερα, ενώ στα δεξιά ξεκινάει ο πολύπειρος Γιαρμολένκο, στην επιστροφή του μετά από 5 χρόνια στην ομάδα. Στα 33 του με παραστάσεις από Ντόρτμουντ, Γουέστ Χαμ και φυσικά εθνική Ουκρανίας, είναι ένα μεγάλο επιθετικό όπλο της Ντιναμό Κιέβου. Και στην κορυφή ο παίκτης – αποκάλυψη ως τώρα ο 22χρονο Βανάτ με 3 γκολ και 1 ασίστ σε 2 παιχνίδια και με 13 γκολ και 3 ασίστ πέρυσι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.