Ντικούδης: «Πιο ώριμος από ποτέ ο Καλάθης-Eίμαστε χαρούμενοι που έχουμε τον Σπανούλη»

Metrosport Team08 Ιουλίου 2024

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών κατατρόπωσε την Κροατία (80-69) στον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ και πήρε το χρυσό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε υπομονή 16 χρόνια και πλέον θα δώσει «παρών» στο κορυφαίο ραντεβού του αθλητισμού! Ο υπεύθυνος των εθνικών ομάδων, Δήμος Ντικούδης, φιλοξενήθηκε στο «Metropolis 95,5» και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο και μίλησε για την τεράστια πρόκριση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Νικ Καλάθη και του Τόμας Γουόκαπ, ενώ ευχήθηκε ο Βασίλης Σπανούλης να μείνει για χρόνια στην γαλανόλευκη!

Αναλυτικά όσα είπε:

  • Για την πρόκριση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16χρόνια:

«Το κλίμα είναι εξαιρετικό στην Εθνική και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που περιμέναμε. Μου άρεσε το γεγονός ότι η ομάδα παρότι προετοιμάστηκε τόσο γρήγορα, έδειξε ένα φοβερό πρόσωπο από το πρώτο κιόλας φιλικό παιχνίδι με την Πολωνία. Σε κάθε αγώνα, είχαμε κι ένα διαφορετικό πρωταγωνιστή, υπήρχε μεγάλη ευστοχία έξω από τα 6.75, ενώ ο Γιάννης έδειξε ότι έχει προσαρμοστεί για τα καλά στη φιλοσοφία της ομάδας, έχει αποκτήσει την εμπειρία, που του έλειπε και το κυριότερο ότι οι συμπαίκτες του, τον πιστεύουν περισσότερο και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Τα μηνύματα μόνο ελπιδοφόρα είναι για την Εθνική μας».

  • Για τις τρομερές εμφανίσεις του Νικ Καλάθη και τον Τολιόπουλο:

«Ο Βασίλης έδεσε πολύ γρήγορα με την ομάδα και έχει την ποιότητα, που χρειάζεται η Εθνική μας. Από την άλλη πλευρά, ο Καλάθης είναι πιο ώριμος από ποτέ. Έκανε εκπληκτικό τουρνουά και έδεσε εξαιρετικά με τον Γουόκαπ. Είμαστε τυχεροί, που έχουμε τέτοιους παίκτες στην Εθνική. Δύο παίκτες που βοηθούν επιθετικά και αμυντικά».

  • Για τους αντιπάλους της Ελλάδας στο Παρίσι:

«Μιλάμε για ένα τουρνουά, που βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στον όμιλο. Αποφύγαμε το μεγαθήριο των ΗΠΑ, αλλά και τη Γαλλία. Είναι ένας δύσκολος όμιλος και πάμε να παλέψουμε και να δείξουμε ότι μόνο τυχαία δεν βρισκόμαστε εκεί. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος από το Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ. Τώρα, καλούμαστε να δείξουμε ότι έχουμε χαρακτήρα ως ομάδα και το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε ότι έχουμε την ποιότητα να ανατρέψουμε ένα σκορ, γιατί στα παιχνίδια του Προολυμπιακού τουρνουά, ήμασταν συνεχώς μπροστά'». 

  • Για τον Βασίλη Σπανούλη:

«Ο Βασίλης έκανε τεράστια καριέρα ως παίκτης και πέρασε πολλά καλοκαίρια με την Εθνική. Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβε ως προπονητής, στόχος του ήταν να εμπνεύσει τα παιδιά ότι μπορούν να πετύχουν μεγάλα πράγματα με το εθνόσημο στο στήθος. Είμαστε χαρούμενοι, που τον έχουμε και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και θέλουμε να έχει συνέχεια αυτή η σχέση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.