Ντίκετς για τη viral φωτογραφία: «Δεν ήμουν ήρεμος, μαίνονταν καταιγίδες μέσα μου»

Metrosport Team09 Αυγούστου 2024

Ένας από τους πιο viral αθλητές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι δίχως αμφιβολία ο σκοπευτής, Γιουσούφ Ντίκετς ο οποίος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ομαδικό αγώνισμα 10 μέτρων με αεροβόλο, έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη του.

Ο Ντίκετς δεν χρησιμοποίησε τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που έφεραν οι άλλοι αθλητές, δεν είχε φακό για μεγαλύτερη ακρίβεια, ειδικά γυαλιά ή κράνη για την αποφυγή του θορύβου που είχαν οι αντίπαλοί του, ενώ αγωνίζεται με απλά γυαλιά και τις κλασικές κίτρινες ωτοασπίδες.

«Εκείνη τη στιγμή, όλοι λένε ότι φαινόμουν πολύ ήρεμος, αλλά στην πραγματικότητα, μαίνονταν καταιγίδες μέσα μου. Νομίζω ότι η πόζα μου στη σκοποβολή αντιπροσώπευε πολύ καλά το Ολυμπιακό πνεύμα: το δίκαιο παιχνίδι, η απλότητα, η σαφήνεια και η φυσικότητα. Γι' αυτό τράβηξε τόση προσοχή»είπε ο Ντίκετς, πρώην αξιωματικός της Τουρκικής Χωροφυλακής.

Μάλιστα, η φήμη του Ντίκετς ενισχύθηκε περαιτέρω από τις αλληλεπιδράσεις του με τον Έλον Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Μοιράζοντας μια φωτογραφία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ντίκετς είπε:

«Γεια σου Έλον, πιστεύεις ότι τα μελλοντικά ρομπότ μπορούν να κερδίσουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα χέρια στις τσέπες; Τι θα λέγατε να το συζητήσουμε στην Κωνσταντινούπολη, την πολιτιστική πρωτεύουσα που ενώνει τις ηπείρους; @elonmusk.»

Ο Μασκ απάντησε: «Τα ρομπότ θα χτυπούν το κέντρο κάθε φορά».

Για τη μίμηση της χαρακτηριστικής του πόζας από τον Σουηδό Ντουπλάντις, μετά τη δική του νίκη, όταν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, τόνισε:

«Είναι ωραίο να βλέπεις ότι οι καλοί άνθρωποι νιώθουν κοντά ο ένας στον άλλον», είπε ο Ντίκετς.

Όσον αφορά τους στόχους της καριέρας του, ο Ντίκετς δήλωσε με σιγουριά: «Η συναθλήτριά μου και εγώ θα πάρουμε το χρυσό στους Αγώνες του Λος Άντζελες 2028».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.