Ντέρμπι προσδοκιών αλλά και αποδείξεων

Δημήτρης Μπούζας17 Σεπτεμβρίου 2023

Κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα χαρακτηρίζεται και είναι η 4η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος. Τα δύο ντέρμπι που φιλοξενεί (ένα το τοπικό της Θεσσαλονίκης και το άλλο του λεκανοπεδίου), της προσδίδουν ιδιαίτερες διαστάσεις, με ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της. 

Και οι τέσσερις μονομάχοι των δύο ντέρμπι ασφαλώς και προσδοκούν δικαίωση των όσων ελπίζουν, ενώ την ίδια στιγμή οι οπαδοί τους με την σειρά τους, περιμένουν να δουν αποδείξεις για τα όσα αισιόδοξα «διακινούνται», για την πορεία των ομάδων τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι είναι «νωρίς» ακόμη για στέρεα συμπεράσματα, μόλις με το 5ο βήμα σε μια διαδρομή αρκετά μεγάλη. Όμως για κάποιους ψαγμένους που έχουν την ικανότητα να βλέπουν κάπως πιο βαθιά και πιο μακριά (θα λέγαμε και να εξιδανικεύουν ποδοσφαιρικά), όλα όσα μηνύματα εξέπεμψαν μέχρι τώρα, ιδιαίτερα οι ομάδες της πρώτης πεντάδας, υπάρχει η δυνατότητα να τολμήσουν – ακόμη και να προβλέψουν - προς τα που οδηγούν τελικά οι εξελίξεις, για την κάθε μια ξεχωριστά. 

Μπορεί λοιπόν για τους συγκεκριμένους ειδικούς να είναι μικρό το δείγμα, αλλά συγχρόνως όμως είναι και ισχυρά ενδεικτικό, ώστε να επιτρέπονται και οι παράτολμες αν θέλετε πιθανολογήσεις.

Ας αφήσουμε ωστόσο στην άκρη το ντέρμπι της «OPAP Arena», στο οποίο θα αναμετρηθούν οι δύο χαλίφηδες και το οποίο ενέχει κινδύνους εκτροπών, λόγω της εύφλεκτης περιρρέουσας ατμόσφαιρας, που πριμοδοτεί με δηλώσεις διαρκείας ο πρόεδρος των φιλοξενούμενων (και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα!). 

Ας επικεντρωθούμε στο δικό μας τοπικό ντέρμπι, για το οποίο κατά περίεργο τρόπο συγχρόνως και… ευχάριστο, επικρατεί απόλυτη ηρεμία. Σε αυτό προφανώς συντέλεσε η έλλειψη αντιδράσεων και η σιωπηλή αποδοχή του ορισμού Ελλήνων διαιτητών, παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του ορισμού είχαν υποσχεθεί ξένους, όπως έγινε και στο αντίστοιχο παιχνίδι του λεκανοπεδίου. 

Το περίεργο είναι ότι δεν υπήρξε διαμαρτυρία ούτε από τους γηπεδούχους, των οποίων η διοίκηση είχε ζητήσει επίμονα τον ορισμό ξένου διαιτητικού τιμ. Είναι προφανώς κάτι που εμείς αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να το ερμηνεύσουμε.

Τώρα σε ότι έχει σχέση με την προετοιμασία τους, τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχουν οι δύο κόουτς. Αυτοί θα κάνουν τις επιλογές και θα επιλέξουν και τον τρόπο διαχείρισης της αναμέτρησης. Το ότι το παιχνίδι διεξάγεται στην Τούμπα που θα «κατακλυστεί», σίγουρα έχει – ως ένα σημείο – τη σημασία του. Από εκεί και πέρα, θα μετρήσουν αξίες και ικανότητες.

Με την ευχή να δούμε καλό ποδόσφαιρο, αφήνουμε σε άλλους συναδέλφους να αναφερθούν σε λεπτομέρειες που αφορούν το τι σκέφτονται ο Λουτσέσκου και ο Μάντζιος. Σε τελική ανάλυση η πολύ ενδιαφέρουσα 5η αγωνιστική με τα δύο ντέρμπι, αποτελεί και μια ευκαιρία οι ομάδες της κορυφής να «καταθέσουν αποδείξεις» και να «επιβεβαιώσουν προσδοκίες».

ΥΓ1: Ο σάλος για τα «στημένα» και η σκανδαλώδης προσπάθεια της ΕΠΟ για να διασώσει μαφιόζους και βρώμικες ομάδες, μετατρέποντας τον Κώδικα Δεοντολογίας σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, υποχρέωσε τον Μπαλτάκο και τους συνεργάτες του άρον – άρον να ανακοινώσουν ποινολόγια και να τα συνοδεύσουν με ένα σωρό φαιδρές αιτιολογήσεις. Δυστυχώς δεν μπορούν να κρυφτούν, ούτε πίσω από το δάχτυλο τους.

ΥΓ2: Αλήθεια ο «οργανισμός ΠΑΟΚ» έχει γνώση για το γεγονός ότι ο δικέφαλος σε 10 ντέρμπι με διαιτητή ή 4ο τον Παπαπέτρου, αγνοεί τη νίκη; Εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχει έμμισθος υπάλληλος που ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.