Ντάνι Όλμο-Μπαρτσελόνα: Έφυγε έφηβος, επιστρέφει άντρας (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου08 Αυγούστου 2024

Ο Ντάνι Όλμο είναι προ των πυλών της Μπαρτσελόνα, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή παρουσία που είχε με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ισπανίας, στο EURO. 

Μια δεκαετία μετά την αποχώρησή του θα επιστρέψει στην Μπαρτσελονα, ​​τον σύλλογο όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά από το 2008 μέχρι το 2014, όταν και μετακόμισε στην Κροατία για να υπογράψει στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε ηλικία 16 ετών. 

Σε μια Μπάρτσα που περιελάμβανε τους Λέο Μέσι, Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ, ήταν δύσκολο να εμφανιστεί στην... επαγγελματική «βιτρίνα» και η λύση της Ντιναμό του επέτρεψε να εξελιχθεί με ταχύτητα. 

Τόσο, που αναδείχθηκε καλύτερος νεαρός παίκτης της κροατικής Λίγκας το 2018 και MVP του πρωταθλήματος το 2019. Τον αποκαλούσαν «Όλμιτς», συμμετείχε σε οκτώ τίτλους της Ντιναμό και δικαιολογημένα θεωρείται θρύλος. 

Τον Ιανουάριο του 2020 υπέγραψε Λειψία, αποτελώντας την υψηλότερη πώληση στην ιστορία του πρωταθλήματος Κροατίας. Στη Λειψία, μεταξύ 2020 και 2024, ο Όλμο έπαιξε συνολικά σε 148 παιχνίδια, σημείωσε 29 γκολ και έδωσε 30 ασίστ. 

Τη βοήθησε να κερδίσει τρεις τίτλους: 2 Κύπελλα Γερμανίας (2022 και 2023) και 1 Σούπερ Καπ Γερμανίας (2023). 

Τελικά, τον Αύγουστο του 2024, ως πρωταθλητής Ευρώπης και πρώτος σκόρερ του EURO, επιστρέφει στην ομάδα όπου είχε κάνει τα πρώτα του βήματα, την Μπάρτσα. Αφού έφυγε ως έφηβος και έκανε ένα... μακρύ ταξίδι γυρίζει ως άντρας για να πρωταγωνιστήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.