Νταμπίζας: «Να γίνει πιο κυνικός ο Κωνσταντέλιας- Παιχνίδι στα κυβικά του ΠΑΟΚ με τη Στεάουα»

Metrosport Team03 Οκτωβρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Νίκος Νταμπίζας με αφορμή το πρώτο γκολ του Χρήστου Τζόλη σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, επίτευγμα το οποίο έχει στο βιογραφικό του και ο ίδιος. Παράλληλα, έκανε τις προσωπικές του προβλέψεις και για τα σημερινά ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ελληνικών ομάδων.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: Αρχικά, θυμήθηκε το τέρμα που είχε σκοράρει φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, λέγοντας πως: «Είναι ωραίες μνήμες αυτές, το ποδόσφαιρο είναι ένας χώρος που γεννά συναισθήματα και μετά όλα αυτά αποτυπώνονται σε μνήμες».

Για το γκολ του Χρήστου Tζόλη: «Δεν το είδα, αλλά τον Χρήστο τον ζουσα από τα χρόνια που έπαιζε στην Κ19. Ήταν η χρονιά που βγήκε πρώτος σκόρερ και ήταν αναπόφευκτο αυτό που θα συνέβαινε, καθώς τα χαρακτηριστικά που έχει τον καθιστούν ένα παιδί με μεγάλο μέλλον στο ποδόσφαιρο και φαινόταν από τότε!»

Για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Στεάουα Βουκουρεστίου: «Ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα γιατί αυτή τη στιγμή είναι μια ομάδα δουλεμένη, ο οργανισμός ζει και αναπνέει στους ίδιους ρυθμούς με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Σίγουρα έχουν γίνει προσθαφαιρέσεις και μεταγραφές, όμως νομίζω πως αυτό που μας έχει δώσει ο ΠΑΟΚ είναι πολύ συγκεκριμένα και σταθερά.

 Στην Τούμπα αποκτά άλλη δυναμική και θα είναι ένα παιχνίδι στα μέτρα και τα κυβικά του».

Για τον Κωνσταντέλια και την αδυναμία του να  βρει εύκολα δίχτυα: «Ο Γιάννης έχει στοιχεία πολύ υψηλής δυναμικής για να κάνει μεγάλα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Πάντα θα υπάρχουν αυτά τα δυνατά του στοιχεία, απλά πρέπει να κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση και να βάζει μικρούς στόχους ώστε να βελτιωθεί. 

Να συνεχίσει να δουλεύει και παράλληλα να κρατά τα καλά του στοιχεία. Σίγουρα δεν παράγουμε τέτοιους ποδοσφαιριστές συνέχεια, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ανά τις δεκαετίες. Απλά έχει ακόμη αυτή την ανεμελιά και την παιδικότητα που βγάζει. Πρέπει να γίνει πιο κυνικός στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Να είναι σε καλύτερο επίπεδο η εκτελεστική του δεινότητα. Πάντα ψάχνει το θεαματικό, απλά πρέπει να το ιεραρχήσει. Αυτό θα έρθει με την ωριμότητα και την πάροδο του χρόνου. Η πρώτη ύλη υπάρχει και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ μακριά».

Τέλος, για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, σχολίασε αντίστοιχα πως: «Ο Παναθηναικός έχει την πίεση γιατί είναι μακριά από το πρωτάθλημα. Μεγαλύτερος εχθρός είναι ο οικονομικός αντίκτυπος που θα έχει στο ρόστερ.

 Είναι ένα πολύ ακριβό ρόστερ και αυτό βαραίνει την ομάδα, γιατί εφόσον έχουν δαπανηθεί τόσα χρήματα, υπάρχει πίεση για άμεσο αποτέλεσμα. Χρειάζεται μια συνοχή και μια ταυτότητα, πράγματα που δεν έχει αυτή τη στιγμή. Αυτό τον βαραίνει, όπως και τον προπονητή.

 Όποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση, δεν θα επιβιώσει και δεν θα μακροημερεύσει. Όσοι εμπλέκονται στο κομμάτι αυτό, φαίνεται στα δύσκολα πως θα το διαχειριστούν. Όλο αυτό έρχεται από το οικονομικό βάρος και το ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ μακριά εδώ και χρόνια.

Νομίζω όμως ότι θα περάσει με την Μπάνια Λούκα, έχει την ποιότητα να βγει νικητής και να πάρει ανάσες για τη συνέχεια

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει ίδιο προπονητή, έχει κάνει όμως πολλές προσθαφαιρέσεις, κάτι συνηθισμένο στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Μια συνοχή και μια συνοχή δεν μπορείς να την έχεις όταν αλλάζουν συνεχώς οι παίκτες. 

Σίγουρα είναι συν το ότι είναι ίδιος ο προπονητής, αλλά έχει την πίεση λόγω των τελευταίων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων.  Θα έχει μια αμφίρροπη ροή το παιχνίδι, αλλά θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.