Νταλάρας για Σάκη Ρουβά: «Το παιδί ούτε να εκφράσει μπορεί το «Άξιον Εστί», ούτε ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει»

Metrosport Team26 Ιανουαρίου 2024

Για τις δηλώσεις του που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων μίλησε ο δημοφιλής καλλιτέχνης, Γιώργος Νταλάρας. Καλεσμένο στο ραδιόφωνο του «Στο Κόκκινο» εξήγησε με αιχμηρό σχόλιο για τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα θέματα που επιλέγουν να προβάλλουν στη ροή τους, λέγοντας, ότι «οι δουλειές δεν είναι ντροπή αλλά κάποιες δουλειές είναι ντροπή».

«Κάποιες δουλειές είναι ντροπή, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό»

Ειδικότερα, ο Γιώργος Νταλάρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι σίγουρο ότι η θέση μου για τα Τέμπη δεν θα παίξει στα κανάλια ή θα παίξει από κάποιους ψαγμένους, αν παίξει. Δεν θα έχει πάντως δυναμική αυτό το πράγμα. Εσείς εδώ και κάποιοι άλλοι σταθμοί αφιερώσατε χρόνο για να μιλήσετε για τις μεγάλες διαδηλώσεις, τις αντιφασιστικές, που έγιναν στην Γερμανία. Πες τε μου, σας παρακαλώ πολύ, μια πρωινή εκπομπή που να ασχολήθηκε με αυτό το πράγμα. Αυτά τώρα, λοιπόν, ακόμα και να τα πάρει κανείς, θα τα πάρει ως εξής: Ο Νταλάρας βρήκε πάλι μικρόφωνο και μας τα έριξε όλα».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Η δική μου περίπτωση έχει εισπράξει μεγάλη δίωξη επί δεκαετίες για πολλούς λόγους. Είμαι ένα παιδί που, ενώ ξεκίνησε στα λαϊκά κέντρα, έκλεισε την πόρτα με θόρυβο πίσω. Προσέξτε, εγώ για όλους αυτούς είμαι αχάριστος. Δεν έχουν άδικο αλλά δεν ξέρουν τι επικίνδυνοι ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια. Μπορεί να δούλευαν, οι δουλειές δεν είναι ντροπή αλλά κάποιες δουλειές είναι ντροπή. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, γενικά».

Το σχόλιο μετά το ξέσπασμα κατά των δημοσιογράφων – «Δεν είναι όλες οι εκπομπές κακές»

Λίγες ημέρες μετά τα αιχμηρά σχόλια κατά των δημοσιογράφων, ο Γιώργος Νταλάρας ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο Παλλάς. Ο ερμηνευτής σχολίασε όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σε έναν χιουμοριστικό διάλογο με τη συνάδελφό του.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Νταλάρας είπε: «Νομίζω από μεθαύριο, δεν ξέρω, θα βρω μία εκπομπή. Δεν είναι όλες οι εκπομπές κακές και θα πάω. Θα βρω μία πρωινή εκπομπή που θα έχει χορό και θα πάω να τους τρελάνω», με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να του απαντά: «Θα φωνάξεις και εμένα;».

«Φυσικά θα πω. Θα πω, ποιος με έβαλε κόλπο; Θα πω η Άλκηστις και μετά θα δεις τι έχεις να ακούσεις. Μετά θα δεις τι έχεις να ακούσεις» απάντησε ο Γιώργος Νταλάρας. «Έχω σιδερένια ψυχή, δεν καταλαβαίνω» σημείωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με τον ερμηνευτή να υπογραμμίζει με νόημα: «Μα εκείνοι ξέρουν, τα σίδερα χτυπάνε. Ας είναι και πυρωμένα. Λοιπόν, τελειώσανε τα κόλπα, τελείωσαν όλα αυτά τα φοβερά. Πόσα όργανα έσπασες; Τρία, τέσσερα; Είδα, τι κάνεις; Γιατί τα χαλάς τα όργανα; Θα σε πάω στο metoo των οργάνων…»

Ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρθηκε και σε παλαιότερες δηλώσεις του για τον Σάκη Ρουβά, όταν είχε ερμηνεύει το «Άξιον Εστί»: «Όταν μίλησα στον Σάκη Ρουβά πριν από χρόνια, που τώρα λένε “μα είναι δυνατόν τώρα, μετά από 30 χρόνια”, του είπα το εξής. “Εσύ είσαι ένα νέο παιδί, προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτή την φάκα που είσαι! Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο”. Πέρασαν πολλά χρόνια, να σας πω όμως κάτι; Δεν είναι παράπονο. Δεν είδα ακόμα διαφοροποίηση! Την περιμένω».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο κάθε ένας από εμάς έχει δικαίωμα στην αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωση. Αν μου πεις “ναι αλλά τον πήραμε τον Ρουβά και τραγούδησε στη Νέα Σμύρνη το Άξιον Εστί”. Κάνατε λάθος. Γιατί το παιδί ούτε να το εκφράσει δεν μπορεί ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί, πως γεννήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες! Δεν έχει και καμία σημασία να το ξαναπεί ένας άνθρωπος, του οποίου η φωνή δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από τους τραγουδιστές που μπορούν να εκφράσουν αυτό», ανέφερε ο Γιώργος Νταλάρας,

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.