Νταλακογεωργός: «Υπάρχει παραβίαση των κανόνων - Δεν τηρήθηκαν ούτε οι διαδικασίες διάσωσης»

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Νταλακογεωργός , με τον πρόεδρο της Π.Ε.Ν.Ε.Ν. (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Δικαίου) να μιλάει για όσα έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πειραιά και τον θάνατο του 36χρονου έπειτα από το σπρώξιμο στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Όπως ανέφερε αρχικά: «Αποδοκιμάζουμε με τον πιο σαφή τρόπο τα όσα έγιναν, είναι ξένα με την ιστορία και τη διαδρομή του ναυτικού χώρου της Ελλάδας. Εκφράζουμε τη θλίψη μας και τον αποτροπιασμό μας για τα όσα έγιναν. Απαιτούμε την απόδοση ευθυνών όπου χρειάζεται».

Υπογραμμίζοντας: «Επισημαίνω ότι στο πλοίο , όπως ορίζει ο νόμος , θα έπρεπε να υπάρχει λιμενική αρχή για τον έλεγχο και επίσης δεν επιτρέπεται να είναι κατεβασμένος ο καταπέλτης σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ναυτικό δίκαιο».

Για την ανακοίνωση της εταιρείας και τα μέτρα που δεν τηρήθηκαν: «Δεν μου κάνει εντύπωση η ανακοίνωση της εταιρείας, γιατί δεν τηρούνται οι νόμοι όπως θα έπρεπε τόσο σε αυτή όσο και σε άλλες εταιρείες. Υπάρχει παραβίαση των κανόνων και αμέσως έπρεπε να γίνει ανακοίνωση ''άνθρωπος στη θάλασσα'', σε δευτερόλεπτα έπρεπε να πέσει σωσίβιο και στη συνέχεια να σταματήσουν οι μηχανές. Δεν τηρήθηκαν ούτε οι διαδικασίες διάσωσης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.