Νταγκεστάν: To μακελειό σε συναγωγή και εκκλησίες έκανε τον γύρο του κόσμου (vids)

Metrosport Team25 Ιουνίου 2024

Τουλάχιστον 16 άτομα φέρεται να έχασαν τη ζωή του μετά το τρομοκρατικό μακελειό, που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (23/6), σε μια συναγωγή και δύο ορθόδοξες εκκλησίες στο Νταγκεστάν.

Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές, μέχρι στιγμής ταυτοποιήθηκαν 16 θύματα, μεταξύ των οποίων ένας 66χρονος Ρώσος ιερέας, αλλά και 15 αστυνομικοί, την ώρα που άλλα 25 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Παράλληλα, το RIA Novosti έκανε λόγο για μεγάλη επιχείρηση της ρωσικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που οδήγησε στην εξουδετέρωση 6 τρομοκρατών, οι οποίοι επιτέθηκαν όχι μόνο σε χώρους λατρείας, αλλά και σε ένα αστυνομικό σημείο ελέγχου.

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται η ανταλλαγή των πυροβολισμών έξω από τη συναγωγή, με τους τρεις δράστες να ανοίγουν πυρ σε βάρος αστυνομικών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα.

Μάλιστα, οι ανταλλαγές πυροβολισμών συνεχίζονταν στους δρόμους της πόλης, ακόμη και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση της επίθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.