Novartis: Ποια είναι τα ονόματα των δύο προστατευόμενων μαρτύρων

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα δύο εκ των προστατευόμενων μαρτύρων που συνδέονται με την υπόθεση Novartis, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος για άρση της προστασίας τους.

Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει η Επίκουρη Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Ελένη Παπαδοπούλου και φέρνει στο φως η ιστοσελίδα Protothema τα αληθινά ονόματα των μαρτύρων, που ήταν γνωστοί με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη, αντίστοιχα.

Η Μαραγγέλη είχε ενταχθεί στο καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα το 2017, ενώ ο Δεστεμπασίδης εντάχθηκε το 2018.

Ειδικότερα, το έγγραφο της Εισαγγελίας αναφέρει:

«Σε συνέχεια της με αρ 1987/2024 παραγγελίας του Προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και της με αρ πρωί. 2081/2024 παραγγελίας σας, σας γνωρίζω ότι εξέδωσα τις με αρ. ΑΠ 7 και 8/2024, αντίστοιχα, διατάξεις άρσης των με αρ 12/2017 και 1/2018 διατάξεων του πρώην επίκουρου Εισαγγελέα Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς που αφορούν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση” και “Μάξιμος Σαράφης”.

Σας επισυνάπτω αντίγραφα των ως άνω διατάξεων και σας γνωρίζω ότι τα πραγματικά στοιχεία των μαρτύρων είναι Μαρία ΜΑΡΑΓΓΕΛΗ του Κλεάνθη … και Φιλίστωρ ΔΕΣΤΕΜΠΑΣΙΔΗΣ του Χαραλάμπους…».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.