Ακτινολόγος μπήκε αγκαλιά με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο

Metrosport Team21 Ιουνίου 2024

Η ακτινολόγος στην ογκολογική μονάδα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» του νοσοκομείου «Ελπίδα», Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη, μπήκε μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο. 

 Όπως αναφέρει η κα Κωνστανταρογιάννη στην ανάρτησή της στο Facebook, το βρέφος, το οποίο το είχε εγκαταλείψει η μητέρα του, έπρεπε να κάνει μια εξέταση στον αξονικό τομογράφο στο «Ελπίδα». 

Όμως για να γίνει σωστά η εξέταση, έπρεπε το βρέφος να είναι ακινητοποιημένο. Έτσι η ακτινολόγος, δείχνοντας τρομερή ενσυναίσθηση, μπήκε στον αξονικό τομογράφο αγκαλιά μαζί με το μωρό, «τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη» όπως είπε, ώστε να μοιραστεί η ακτινοβολία και να μην απορροφηθεί όλη από το παιδί. 

 «Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας», κατέληξε στην ανάρτησή της η ακτινολόγος. 

 «Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα το κάνουμε αυτό» 

Η ακτινολόγος μίλησε για τη συγκινητική της κίνηση στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. «Εγώ έκανα μια ανάρτηση που δεν περίμενα να έχει τέτοιο αντίκτυπο, γιατί αποτελεί καθημερινότητα όλων μας. Είναι τιμή μου που εργάζομαι στο νοσοκομείο Μαριάννα Βαρδινογιάννη από το πόστο του τεχνολόγου-ακτινολόγου», τόνισε αρχικά η κα Κωνστανταρογιάννη. 

 Σε ερώτηση για το αν του έδωσε την προστασία που έλειπε από τη μητέρα του, η ακτινολόγος επισήμανε: «Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα το κάνουμε αυτό. Μπορεί για παράδειγμα να έρθει μια μητέρα που είναι έγκυος και να μην μπορεί να μπει στον αξονικό τομογράφο, πάλι θα κρατήσω εγώ το παιδί αγκαλιά για να μπούμε μέσα για την εξέταση, όπως και οι συνάδελφοι το ίδιο. Είναι αρκετά τα παιδάκια που βρίσκονται εδώ στην ογκολογική μονάδα». 


Η ανάρτησή της


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.