Noor One: Εντεκα νεκροί μάρτυρες με δύο ανοιχτές υποθέσεις

Κυριάκος Θωμαϊδης10 Οκτωβρίου 2021

Εκλεισε επταετία η διαβόητη υπόθεση του Noor One. Πλέον με έντεκα νεκρούς μάρτυρες.

Αν διαβάσει κανείς τα σχόλια των αναγνωστών των ιστοσελίδων και τις τοποθετήσεις των ακροατών των ραδιοφωνικών σταθμών, θα καταλάβει ότι ο κόσμος είναι είτε παραπληροφορημένος είτε μπερδεμένος από τα αντιφατικά δημοσιεύματα.

Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η υπόθεση του ναρκοπλοίου, το οποίο μετέφερε τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωΐνης στην ιστορία της Ευρώπης, έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τουλάχιστον στην Ελλάδα, υπάρχουν δύο δικαστικές έρευνες σε εξέλιξη.

Για την υπόθεση του Noor One αρχικά χρειάστηκαν δύο ακροαματικές διαδικασίες, η πρωτόδικη και η εφετειακή. Πρωτοδίκως πέντε άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ισόβια και άλλοι οκτώ σε βαρύτατες ποινές φυλάκισης. Στο Εφετείο τα ισόβια έσπασαν και οι περισσότεροι κατηγορούμενοι είναι πλέον ελεύθεροι. Όμως εκκρεμεί αναιρετική διαδικασία στον Αρειο Πάγο, στις 4 Φεβρουαρίου 2022.

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης αφορά στην παράλληλη έρευνα που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχει διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή, η οποία θα επιλυθεί στο τριμελές δικαστικό συμβούλιο.

Η στήλη δεν θα είχε ασχοληθεί ποτέ με αυτήν την υπόθεση αν δεν υπήρχαν οι περίφημες συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ (και) για ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Η δικαιοσύνη σκόπευε να αποκαλύψει στημένα ματς στο ποδόσφαιρο και κατέληξε από μία σύμπτωση να αποκαλύπτει ένα φορτίο ηρωίνης που έφτανε στην Ελευσίνα τον Ιούνιο του 2014.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας εμφανίστηκε ο Ελληνας μάρτυρας του Noor One από το Ντουμπάι. Ο Βασίλης Γεωργιάδης, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έψαχνε αγωνιωδώς έναν εκπρόσωπο της δικαιοσύνης για να πει όσα ήξερε.

Αναγκάστηκε να δώσει δύο συνεντεύξεις για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ανακριτικών αρχών, έχοντας στο μυαλό του ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα, δίπλα στην οικογένειά του. Επί 11 χρόνια είχε περιοριστεί στο σπίτι του, στο Ντουμπάι, γιατί οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τον κατηγορούσαν για οικονομικά ζητήματα.

Για να συνδράμει η δικαιοσύνη, χρειάστηκε ακόμη και η παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στην τηλεοπτική «Δίκη». Εδωσε την κατάθεση στο ελληνικό προξενείο του Ντουμπάι, αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος από το ερωτηματολόγιο που το χαρακτήρισε «φτωχό».

Αποκάλυψε ότι επιχείρησαν να τον εξαγοράσουν, μίλησε για εμπλοκή τουλάχιστον δύο Ελλήνων ποδοσφαιρικών παραγόντων και όταν τα φώτα έσβησαν, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, όπως και ο σκύλος του.

Η πεποίθηση της κοινής γνώμης είναι ότι με τόσους νεκρούς μάρτυρες αποκλείεται να βρεθεί άκρη. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει ανοιχτές δύο υποθέσεις και οφείλει να κρίνει με βάση τα στοιχεία, τις μαρτυρίες (όσες πρόλαβαν να γίνουν) και τα δεδομένα: Τους 2,1 τόνους ηρωΐνης που βρέθηκαν στο ναρκοπλοίο. Το Noor One ταξιδεύει ακόμη!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.