Noor 1: Τριετής ποινή φυλάκισης για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

Metrosport Team27 Ιουνίου 2024

Τριετής ποινή φυλάκισης με αναστολή και συνάμα εφέσιμη επιβλήθηκε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του σχετικά με την του «Noor 1», την ώρα που η συγκατηγορούμενη του δημοσιογράφου, Έλενα Τζούλη, απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Η «Ζούγκλα» είχε ξεκινήσει τις αποκαλύψεις της για την εμπλοκή του εφοπλιστή – εκδότη Μαρινάκη στον «Φάκελο NOOR1» ήδη από το 2019, ενώ αναρτούνταν και επίσημα έγγραφα, τα οποία είχαν κοινοποιηθεί για να δημοσιευθούν από την δικηγόρο και σύζυγο του πρώην Υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου, την κυρία Έλενα Τζούλη.

Το κείμενο της «Ζούγκλας» κατέληγε στο συμπέρασμα πως αν η Δικαιοσύνη κατέχει όντως αδιάσειστα στοιχεία για την εμπλοκή του εφοπλιστή στην ποινική υπόθεση NOOR1, τότε θα έπρεπε άμεσα να προχωρήσει στις διαδικασίες και να απαγγείλει κατηγορίες, ενώ αν δεν είχε τέτοια στοιχεία στα χέρια της, θα έπρεπε να κλείσει την υπόθεση πάραυτα και να μην κρατά σε ιδιότυπη ομηρεία τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αμέσως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στράφηκε έκτοτε κατά της «Ζούγκλας» και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για παραβίαση του νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων λόγω της αναρτήσεως μετά του επιμάχου δημοσιεύματος, των επισήμων εγγράφων που είχε προσκομίσει η Έλενα Τζούλη, με την υπόθεση να εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών την 26η Ιουνίου 2024.

Αν και η πλευρά Μαρινάκη κατηγορούσε εξ αρχής ως ηθικό αυτουργό στην παραβίαση του νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων τη δικηγόρο, στη δίκη δεν παρέστη ως Πολιτική Αγωγή.

Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από την πλευρά Μαρινάκη να αιτιολογήσει την απόφαση να μην παραστεί ως Πολιτική Αγωγή, αναφέρθηκε ότι διατηρούμε αμφιβολίες ως προς την ενοχή της. Κι όλα αυτά την ώρα που τα εν λόγω έγγραφα  είχαν χρησιμοποιηθεί από την δικηγόρο Έλενα Τζούλη στα Αστικά Δικαστήρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.