Νόμισμα με δύο όψεις, η ισχνή νίκη στο Κύπελλο

Γιώργος Καστάνης08 Δεκεμβρίου 2023

Έλειπε η φρεσκάδα από τις κινήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ, η αποφασιστικότητα για να κερδίσουν έναν αντίπαλο που κακά τα ψέματα είναι υποδεέστερος, όμως σε αυτό το ματς του Κυπέλλου, ο Βόλος αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τον Δικέφαλο. Αν δει κανείς το νόμισμα από τις δύο όψεις, θα προκύψουν τα εξής συμπεράσματα. 

Το πρώτο, ότι ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε μία ακόμη νίκη, με φτωχό σκορ, έδειξε ότι έχει μία λογική συνέχεια σε όσα έχει κάνει τους τελευταίους μήνες και σαφέστατα έχει ένα προβάδισμα για την πρόκριση στο Κύπελλο. Στην άλλη όψη του νομίσματος όμως, αν επιχειρήσουμε να κάνουμε μία ανάγνωση, θα διαπιστώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ υστέρησε σε απόδοση σε σύγκριση με προηγούμενα παιχνίδια. 

Το είπε ξεκάθαρα ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του και πιστεύω ότι έγινε κατανοητό. Είναι απαραίτητο να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ματς, για να σφραγίσει την πρόκριση. Λέμε απλά, πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να υποτιμήσει τον Βόλο, αλλά να δείξει στον δεύτερο αγώνα του, πως δικαιούται να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν παράπονα από τον διαιτητή, όπως και οι παίκτες του Βόλου. Πρακτικά και κατά χρονική σειρά, ο διαιτητής Ευαγγέλου θα έπρεπε να είχε αφήσει τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες στο 38΄ όταν χαρίστηκε στον Κορνέτ που είχε ήδη μία κίτρινη. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 70΄ αλλά είχε υποδειχθεί επιθετικό φάουλ του Μωραϊτη στον Βιεϊρίνια. 

Ήταν μία απόφαση που σηκώνει συζήτηση, για να είμαστε ρεαλιστές, αλλά πάντα εναπόκειται στην κρίση του διαιτητή. Από την στιγμή που ο διαιτητής Ευαγγέλου έκρινε πως ήταν επιθετικό φάουλ στον Βιεϊρίνια, πήρε την φάση πάνω του και ακύρωσε το γκολ των φιλοξενουμένων. Ασφαλώς και αυτή που είδαμε, δεν είναι η πραγματική εικόνα του ΠΑΟΚ. 

Έλειπαν στοιχεία από την ομάδα, όμως όταν υπάρχουν συνεχόμενα ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, είναι και λογικό να παρουσιάζει ο Δικέφαλος μία διαφορετική εικόνα. Ελπίζουμε απλά, αυτή η εμφάνιση, να αποτελέσει μία παρένθεση. Για να είμαστε και δίκαιοι, από τους παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έλειψε η μαχητικότητα. Αυτό το μικρό προβάδισμα, δείχνει και την θέληση για νίκες, ανεξάρτητα με την εικόνα της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.