Nina Pashkevych: Ποια είναι η πρωταθλήτρια που σκοτώθηκε στο πεδίο μάχης

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2024

Τραγικό θάνατο στην πρώτη γραμμή της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία φαίνεται πως βρήκε η πρωταθλήτρια της άρσης βαρών και σκοπεύτρια Nina Pashkevych.

Η 47χρονη αθλήτρια σκοτώθηκε ενώ υπηρετούσε την πατρίδα της στην εμπόλεμη περιοχή του Ντονέτσκ, με τον θάνατό της να ανακοινώνεται επίσημα από τη διοίκηση της πόλης Zdolbuniv στην περιοχή Rivno.

Μάλιστα, η αθλήτρια είχε κερδίσει πρόσφατα το ουκρανικό πρωτάθλημα άρσης βαρών τον Απρίλιο, επιστρέφοντας στους αγώνες μετά τη δέσμευσή της στην πολεμική προσπάθεια. 

Χάρη στα περισσότερα από 100 βραβεία στο όνομά της, τιμήθηκε ως Ουκρανή μετρ του αθλητισμού, με τη διοίκηση της πόλης να εκφράζει με οδυνηρό τρόπο τη συλλογική θλίψη για το χαμό της, αναφέροντας: 

«Με απερίγραπτο πόνο σας ενημερώνουμε ότι η Nina Pashkevych πέθανε κατά την εκτέλεση πολεμικής αποστολής στην περιοχή του Ντονέτσκ. Θα είναι για πάντα 47 ετών. Θα τη θυμόμαστε πάντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nina Pashkevych είναι η έβδομη γυναίκα σκοπεύτρια που χάνει τη ζωή της κατά τη διάρκεια της βίαιης σύγκρουσης.

*Πηγή φωτογραφίας: @uaworldit

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.