Νίκος Ζήγρας: Πέθανε ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου που ενεπλάκη στις «χρυσές» μπίζνες

Metrosport Team09 Ιουλίου 2024

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε ο Νίκος Ζήγρας, ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τις λεγόμενες «χρυσές» μίζες.

Ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του «χρυσού ασφαλιστηρίου» της Ελβετίας, αλλά τελικά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Ζήγρας υποστήριζε ότι το εν λόγω συμβόλαιο καταρτίστηκε από τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος, ωστόσο, είχε δηλώσει τα στοιχεία διαβατηρίου του εξαδέλφου του και ότι τις ετήσιες αποδόσεις από την εν λόγω σύμβαση τις εισέπραττε η σύζυγος του πρώην Υπουργού, που εμφανιζόταν ως σύζυγος Νικόλαου Ζήγρα.

Η ανάρτηση του δικηγόρου Στέλιο Γαρίπη:

«Ο Νίκος Ζήγρας (5.10.1937 – 9.7.2024), ο εξάδελφος του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, έκλεισε τα μάτια του για τελευταία φορά πριν λίγη ώρα, σε ηλικία 87 ετών. 

Από κύριος κατηγορούμενος σε 57 κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος από δωροδοκίες για τις οποίες δήλωσε ένοχος, βρέθηκε μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, βοηθώντας τις δικαστικές αρχές στην Ελλάδα, την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία να θεμελιώσουν κατηγορίες κατά εκατοντάδων υπουργών, πολιτικών, τραπεζικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων σε όλο τον κόσμο.

Οι υποθέσεις, των οποίων βοήθησε να ξετυλίξει το νήμα, μνημονεύονται σε ακαδημαϊκά εγχειρίδια τραπεζικού δικαίου και οικονομικού εγκλήματος στην Ελβετία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.