Νίκος Παπαδόπουλος: «Ο Γιοβάνοβιτς έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει-Η Εθνική άξιζε να είναι στο Euro»

Metrosport Team19 Ιουνίου 2024

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για την επόμενη ημέρα στην Εθνική ομάδα και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι Κροατία-Αλβανία: «Το ότι δεν παίζει η στατιστική ρόλο είναι γεγονός, αυτό που παίζει ρόλο είναι όταν πάει η μπάλα στα δίχτυα. Προφανώς, βλέπετε ότι βρίσκει η Αλβανία χώρους και δημιουργεί φάσεις. Εχει επιλέξει μία τακτική να είναι κόμπακτ στην άμυνα και να βγαίνει σε αντεπιθέσεις. Μέχρι στιγμής τους βγαίνει και δυσκολεύει τους Κροάτες».

Για την ομάδα που του έχει αρέσει στη διοργάνωση: «Δεν θα έλεγα ότι με έχει εντυπωσιάσει κάποια, αλλά μου άρεσε αρκετά η Ιταλία. Μου άρεσε στο πρώτο παιχνίδι, δεν ξέρω πώς θα είναι στη συνέχεια. Η Γερμανία είναι καλή, ενώ υπάρχει και η Ισπανία. Στα πρώτα ματς κοιτούν οι μεγάλες δυνάμεις να πάρουν το αποτέλεσμα. Υπάρχουν εκπλήξεις, όπως αυτή του Βελγίου που δεν την περίμενα».

Για το γεγονός ότι η Εθνική μας δεν κατάφερε να δώσει το παρών: «Με πιάνει πολύ το παράπονο. Αξίζαμε να είμαστε στο Euro. Όλη αυτή η προσπάθεια στα προκριματικά έσβησε με ένα ματς, δεν θα έπρεπε. Με το ταλέντο και το μέλλον που έχει αυτή η ομάδα άξιζε να είναι εκεί. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι από κάποιες ομάδες. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αυτή, πρέπει να «καταπιούμε» την στεναχώρια μας.

Η αλήθεια είναι ότι είδα την στεναχώρια και στους διεθνείς και έπρεπε να την διαχειριστώ για να έχουμε καλή εμφάνιση στο φιλικό με την Γερμανία. Και είχαμε, κατά γενική ομολογία έπρεπε να κερδίσουμε το ματς. Προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε και να είμαστε έτοιμοι. Είναι θέμα χρόνου, νομίζω, να υπάρχει επιτυχία. Βέβαια, υπάρχει δύσκολο έργο από τον Σεπτέμβριο, με τα προκριματικά του Nations League, αλλά το κίνητρο και το ταλέντο υπάρχει. Αυτή η ομάδα αξίζει παραπάνω από το να βλέπει το Euro από το σπίτι».

Για την επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Εχει εμπειρία, είναι καλός προπονητής, πολλούς παίκτες τους γνωρίζει και υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να πετύχει και να φτιάξει μία πετυχημένη ομάδα. Ομως, πρέπει να ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η δουλειά ενός ομοσπονδιακού προπονητή, γιατί δεν είναι καθημερινά με τους ποδοσφαιριστές. Θα βρει μία έτοιμη ομάδα, με την έννοια της χημείας μεταξύ των παικτών και του οικογενειακού κλίματος και θα βάλει τα στοιχεία που θέλει στο τακτικό κομμάτι. Χρειάζεται δουλειά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.