Παπαδόπουλος: «Δυνατοί και οι 4 για τον τίτλο, ανταποκρίθηκε ο Τσιφτσής»

Metrosport Team19 Αυγούστου 2024

Για το μεγάλο «διπλό» του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού στην έκπληξη της πρεμιέρας της Super League 1 τοποθετήθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος στο Metropolis 95,5 FM.

Ο γκολκίπερ του Αστέρα δεν έχρισε καμία από τις 4 ομάδες ως φαβορί για τον τίτλο, υπογραμμίζοντας τον έντονο ανταγωνισμό για την κορυφή, ενώ αναφέρθηκε και στην πρώτη παρουσία του πρώην συμπαίκτη του, Αντώνη Τσιφτσή, κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Για τη μεγάλη νίκη του Αστέρα επί του Παναθηναϊκού:

«Ήταν πολύ μεγάλη νίκη για εμάς και πολύ σημαντική γιατί να ξεκινάς μέσα σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα και έχει ποιότητα, κάνει τη νίκη μας μεγάλη».

Για την εικόνα του παιχνιδιού που έδειχνε τον Αστέρα Τρίπολης πιο κοντά στο να πετύχει και άλλο γκολ: «Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα τέρματα. Ο Παναθηναϊκός είχε δύσκολο ματς με τον Άγιαξ, ξέραμε ότι θα είναι κουρασμένος, έκανε και ροτέισον γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε άνθρωποι, δε μπορούμε να παίζουμε Τετάρτη-Κυριακή 120 λεπτά. Η καταπόνηση είναι πολύ μεγάλη. Το ποδόσφαιρο έγινε πολύ πιο αθλητικό. Όλες οι φάσεις οι κομβικές ήταν με το μέρος μας. Όπως και η αποβολή. Ακριβώς στην επόμενη φάση σκοράραμε και μετά ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν πιο κοντά στο δεύτερο τέρμα παρά να μας ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός».

Για το άδειο ΟΑΚΑ: «Για εμάς το ότι παίξαμε χωρίς κόσμο ήταν θετικό. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν πολύ κόσμο, προσθέτει πίεση στην ομάδα και με άδειες εξέδρες νιώθεις τον αγώνα ως φιλικό. Αυτό βοηθά την αντίπαλη ομάδα. Για το ποδόσφαιρο όμως είναι άσχημο γεγονός. Και το ποδόσφαιρο γίνεται για τον κόσμο».

Για το αποτέλεσμα και την ώθηση που δίνει στον Αστέρα στους στόχους: «Είναι πάρα πολύ νωρίς για στόχους. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Αν το αναλύσω σε βάθος το μόνο που μας δίνει είναι να ρεφάρουμε ένα κακό αποτέλεσμα με μια ομάδα στα μέτρα μας μελλοντικά. Μας δίνει ψυχολογία σίγουρα. Τα μυαλά μας όμως δεν παίρνουν αέρα. Είμαστε συγκεντρωμένοι να μπούμε αρχικά στις θέσεις 5-8. Είναι μεγάλο κίνητρο και είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη:

«Οι μεγάλες ομάδες δεν τα πήγαν καλά στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ υπέστη αποκλεισμό σοκ, ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον Άγιαξ στις λεπτομέρειες… Θέλουμε να πηγαίνουν καλά οι μεγάλοι για να διεκδικήσουμε κι εμείς ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το ποδόσφαιρο πλέον έχει εξελιχθεί, οι κορυφαίες ομάδες ξέφυγαν επίπεδο και οι υπόλοιπες προσπαθούν να κάνουν εκπλήξεις. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ καλή με την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό».

Για το νέο πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό:

«Κάπως έτσι θα κινηθεί και φέτος το πρωτάθλημα όπως πέρσι. Δε βλέπω καμία από τις 4 μεγάλες που θα το διεκδικήσουν, να έχει ξεχωρίσει ιδιαίτερα. Δε βλέπω κάποιο φαβορί. Είναι και ο ΠΑΟΚ δυνατός και ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ παρά τον αποκλεισμό της όπως και ο Παναθηναϊκός. Για όλους τους υγιείς φιλάθλους του ποδοσφαίρου είναι πολύ καλό να διεκδικούν 4 ομάδες το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι σπριντ. Θέλει συγκέντρωση σε κάθε παιχνίδι. Έχει μεγαλώσει το πρωτάθλημα, είναι πιο επιβαρυμένο για τους ποδοσφαιριστές. Δεν αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής διαφορετικά τα play off ή τη ροή. Βλέπουμε κάθε ματς και συγκεντρωνόμαστε σ’ αυτό. Δε μας επηρεάζει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος εγκεφαλικά».

Για τον πρώην συμπαίκτη του, Αντώνη Τσιφτσή και το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ: «Είδα το παιχνίδι στα highlights. Θεωρώ ότι ο Αντώνης είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Δεν τα παρατάει ποτέ. Συνεχώς αναζητά τη βελτίωσή του και αυτό μπορεί να τον ανεβάσει επίπεδο. Είναι έτοιμος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΠΑΟΚ και γι’ αυτό τον επέλεξαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο για έναν τερματοφύλακα και ειδικά Έλληνα που ξέρει τη βαρύτητα των μεγάλων ομάδων να αντέξει την πίεση. Ο Αντώνης το κατάφερε παρ’ ότι δεν είναι εύκολο. Ήταν θετικό το πρόσημο, ανταποκρίθηκε πολύ θετικά. Δεν έκανε απόδοση στο 10, αλλά ήταν πολύ συγκεντρωμένος και ανταπεξήλθε στην απαίτηση του αγώνα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.