Νίκος Λάσκαρης: Οριστική η παραπομπή του για υπεξαίρεση-Πότε ξεκινά η δίκη

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2024

Αμετάκλητη είναι η παραπομπή του πρώην πρόεδρου της ΚΑΕ Άρης, Νίκου Λάσκαρη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Η δίκη ξεκινά στις στις 20 Δεκεμβρίου και μαζί του παραπέμπεται και η σύζυγος του, Τζώρτζια Ευσεβίου. Αμφότεροι κατηγορούνται για υπεξαίρεση 54 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζεύγος απέστειλε 112 εμβάσματα σε προσωπικούς του λογαριασμούς στη Ζυρίχη, ενώ έπρεπε με τα χρήματα αυτά να αγοράσει χρυσό για λογαριασμό του Λετονού επιχειρηματία Gediminas Kalytis.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα κατέληξε με την πρόταση της στο δικαστικό συμβούλιο όπου έγινε δεκτή ότι τα 54 εκατ. ευρώ δόθηκαν ως εξής:

– 800.000 χιλιάδες ευρώ στην ΚΑΕ Άρης

– 2.400.000 ευρώ για τη διοργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης των κατηγορούμενων στην Κέα

– 1.650.000 ευρώ για αγορά οικοπέδου στη Μύκονο

– 1.400.000 ευρώ για αγορά ελικοπτέρου

– 2.100.000 ευρώ για αγορά διαμερίσματος στο Μόντε Κάρλο

– 1 εκατ. ελβετικά φράγκα για χορηγία στην ΚΑΕ Άρης

– 10.800.000 ευρώ σε αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων των κατηγορουμένων

– 7 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων των κατηγορουμένων.

Ο Λετονός επιχειρηματίας Μίκαελ Σουμπότινς, ισχυρίζεται ότι, ο πρόεδρος της ομάδας του Άρη και σύζυγος του «με δόλια τεχνάσματα και απατηλές υποσχέσεις, του άρπαξαν 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Λετονού, μέρος των περιουσιακών αυτών στοιχείων, χρησιμοποίησε ο Λάσκαρης, για να αγοράσει τις μετοχές του Άρη. Η Δικαιοσύνη έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλλε ο Λετονός επιχειρηματίας κατά του ζεύγους Λάσκαρη, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί οποιαδήποτε κινητή και ακίνητη περιουσία διαθέτουν στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και οι μετοχές του Άρη, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για την υπόθεση του χρυσού.

Στα απολογητικά τους υπομνήματα ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, και η σύζυγός του, Τζώρτζια Ευσεβίου, υποστήριξαν πως η οργάνωση της Σαϊεντολογίας και ένας πόλεμος εταιρειών διαδικτυακής πώλησης χρυσού τους έφεραν αντιμέτωπους με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται πως αμφότεροι είχαν καταβάλει εγγύηση 400 χιλιάδων ευρώ και είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Πηγή: edolio5.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.