Όλα καλά, όλα ωραία ενόψει (δύο...) τελικών

Αρις Νικολάκης09 Μαΐου 2023

Ο ΠΑΟΚ με το πόδι στο γκάζι από τη σέντρα πήρε τον ημιτελικό. Και πατά πλέον, το γκάζι … τέρμα για τον τελικό του Πρωταθλήματος! Αυτό βέβαια, που κρατάμε από τον ΠΑΟΚ στον Βόλο είναι η σοβαρότητα με την οποία διαχειρίστηκε έναν (… θεωρητικά, έτσι;) εύκολο αγώνα. Με στόχο να «καθαρίσει» στο Α΄ ημίχρονο. Και στο Β’ να πάρει ανάσες ενόψει Τελικού (…του Πρωταθλήματος) με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα.

Ο στόχος επιτεύχθηκε με την βοήθεια – για να τα λέμε τα πάντα, όλα – του Βόλου. Η αδιόρθωτη αστοχία του ΠΑΟΚ κράτησε μεν, τον δείκτη του σκορ χαμηλά αλλά… Η αποβολή του Πιρές άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες κατά του Βόλου. Για την ηλίου φαεινότερη κόκκινη (σκληρότατο φάουλ στον Ζίβκοβιτς) με την πρώτη ματιά, ο Βεργέτης χρειάσθηκε το VAR για να την «δει»…

Ο δείκτης του σκορ έμεινε μόλις στο 0-1 για 45 λεπτά με το γκολ του Ζίβκοβιτς στο 28ο , με ατομική προσπάθεια. Αφετηρία του γκολ ο Κωνσταντέλιας. Έκλεψε με ευφυή ενέργεια. Πάσαρε σε χρόνο dt στον Ντάντας. Κι ο Πορτογάλος είδε ορθά ελεύθερο τον Σέρβο συμπαίκτη του. Για να γίνει το 0-1 αν κι ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες (δοκάρι ο Τόμας στο 37ο λεπτό) για ευρειών διαστάσεων σκορ.

Το 0-2 (57ο λεπτό) με τον Τόμας – με ασίστ του ορεξάτου Σβαμπ, μετά από περίτεχνη ενέργεια του - ουσιαστικά κατέστησε στόχο και πλάνο του ΠΑΟΚ απόλυτα επιτυχημένα. Η επιτυχία αυτή οφείλεται, επιμένουμε εμείς, στη σοβαρότητα με την οποία προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ διαχειρίσθηκαν τον αγώνα με τον Βόλο. Τούτο δε, είναι καλός οιωνός ενόψει των επερχόμενων δυο Τελικών.

Ο Λουτσέσκου εφησυχασμένος, έβγαλε ορθά τους φορτωμένους με κίτρινες Σβαμπ και Ζίβκοβιτς. Εξάλλου η προστασία τους ήταν ο επόμενος μετά τη νίκη, στόχος του ΠΑΟΚ. Με λίγα λόγια; Όλα χθες, στον Βόλο πήγαν όπως ακριβώς σχεδιάσθηκαν. Ήτοι, όλα καλά κι ωραία στον ΠΑΟΚ ενόψει (δυο..) τελικών.

ΥΓ: Δεν αποκλείουμε την Κυριακή, στην Τούμπα μία πρόβα τζενεράλε της κερκίδας του ΠΑΟΚ ενόψει Τελικού. Δεν αποκλείουμε ακόμη κι εκπλήξεις των φίλων του «δικέφαλου» οι οποίοι είναι …καυτοί! Τούτο δε, καθώς ίσως τους στερήσουν το δικαίωμα, να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους στον τελικό...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.