Νικηφόρος: «Το μεγαλείο του ΠΑΟΚ αναγνωρίστηκε απ’ όλους»

Κώστας Πετρωτός28 Μαΐου 2024

Συνέντευξη στον Κώστα Πετρωτό

Εχει αφιερώσει την ζωή του, πάνω από 60 χρόνια, στον ΠΑΟΚ. Υπηρέτης του από την κερκίδα και διάφορα διοικητικά πόστα, πριν περίπου δέκα μήνες, στην αρχή της σεζόν, είχε στείλει, πάλι μέσω της «Μ», το μήνυμα: «Τι συνιστώ στον κόσμο; Υπομονή, στήριξη… Σε μία ομάδα έρχονται καλές και δύσκολες στιγμές. Δεν θα γυρίσω την πλάτη, είναι απαράδεκτο. Εμείς δεν είμαστε ούτε λογιστές, ούτε προπονητές, είμαστε φίλαθλοι και στηρίζουμε. Θα έρθουν και καλύτερες μέρες» Και δικαιώθηκε…

Ο Δημήτρης Νικηφόρος μιλά για την σπουδαία σεζόν του ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη και τους συνεργάτες του, τις Ακαδημίες και καταθέτει και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

«Το μεγαλείο του ΠΑΟΚ αναγνωρίστηκε απ’ όλους»

«Θα ήθελα να αναφερθούμε αρχικά, στην μαγική βραδιά του ΠΑΟΚ, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024. Κατακτήσαμε το πιο συγκλονιστικό, μοναδικό πρωτάθλημα όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζήσαμε την πιο μαγική νύχτα της ζωής μας, στην Τούμπα 50.000 άνθρωποι και στην TV εκατομμύρια κόσμου. 

Μια νύχτα που, κυρίως και πάνω απ’ όλα, μεγάλωσε τον ΠΑΟΚ και μάλιστα όχι γιατί έκανε τα τρία πρωταθλήματα, τέσσερα, αλλά για τον τρόπο που το έκανε. Διαψεύσαμε τους πάντες και τα πάντα και σηκώσαμε την κούπα με τις περισσότερες νίκες, την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα και παίζοντας το μεγαλύτερο διάστημα την ελκυστικότερη μπάλα.

Στεφθήκαμε πρωταθλητές με τέσσερις συνεχόμενες νίκες, τρεις επί των ανταγωνιστών μας, των τριών καλύτερων ομάδων της Superleague και μία, την τελευταία, στην έδρα του συμπολίτη μας, γνωρίζοντας οι πάντες την διαχρονική αντιπαλότητα μεταξύ μας.

Πετύχαμε το 4Χ4 χωρίς κανένα περιθώριο λάθους, ούτε για ισοπαλία και χωρίς την βοήθεια κανενός.

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, φθάνοντας μέχρι τα προημιτελικά της. Ο φετινός ΠΑΟΚ, ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, δικαίωσε πρωτίστως την εξαιρετική προσπάθεια του προπονητή, των σπουδαίων ποδοσφαιριστών, της διοίκησης, του μεγάλου ηγέτη της και όλων των αγνών φιλάθλων του που στάθηκαν από την αρχή δίπλα του. Αυτό που πετύχαμε φέτος είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ. Η ομάδα μας έδωσε συνολικά 58 αγώνες και σημείωσε 135 γκολ.

Superleague: 36 ματς, με 25 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Κύπελλο Ελλάδας: 6 ματς, με 5 νίκες, 0 ισοπαλίες, μία ήττα.

Conference League: 16 ματς, με 10 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες

Συνολικά: 40 νίκες, 8 ισοπαλίες, 10 ήττες.

Πρέπει να τονίσω πως σχεδόν ολόκληρη η αθλητική κοινότητα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, παραδέχθηκε την ανωτερότητά μας και την δίκαιη κατάκτηση του τροπαίου».

«Ιβάν Σαββίδης, ο μεγαλύτερος αναμορφωτής στην ιστορία μας»

«Είναι ο μεγαλύτερος αναμορφωτής της 98χρονης ιστορίας μας. Στα 88 χρόνια της ιστορίας μας κατακτήσαμε 6 τίτλους: 

Δύο πρωταθλήματα, το 1976 και το 1985 (και μην ξεχνάμε τι έγινε το 2018 και μας στέρησαν ένα ακόμη)

Τέσσερα Κύπελλα: Το 1972, το 1974, το 2001 και το 2003. Και στα δέκα τελευταία χρόνια με τον Ιβάν Σαββίδη: Δύο Πρωταθλήματα: Το 2019 και το 2024, τέσσερα Κύπελλα: Το 2017, το 2018, το 2019 και το 2021, συμμετοχή σε άλλους δύο τελικούς: 2022 και 2023. Ακόμη, δύο φορές η ομάδα έφτασε στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Conference League.

Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια που ήρθε στον ΠΑΟΚ είπε χαρακτηριστικά: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ και σας υπόσχομαι να φέρω την χαρά στην ζωή των φιλάθλων μας. Ήρθα στον ΠΑΟΚ και το τραπέζι στη βιτρίνα θα γεμίσει μα τα τρόπαια της ομάδας μας. Και ήταν αρκετοί εκείνοι που ειρωνεύτηκαν τις παραπάνω προτάσεις και βλέπουμε σήμερα που έφτασε τον ΠΑΟΚ!

Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ δεν είναι επενδυτής, ούτε ιδιοκτήτης, είναι ένας από εμάς. Εγινε στρατιώτης του ΠΑΟΚ, τον αγάπησε και τον κατέστησε οικογένειά του. Ευλογία Θεού που ανήκει στην οικογένειά μας. Είναι ο άνθρωπος που έχει εξασφαλίσει οικονομική και διοικητική σταθερότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα». 

«Η Ακαδημία μας, το διαμάντι μας»

«Μπορώ να πω μάλιστα πώς είναι στην κορυφή των Ακαδημιών στην Ελλάδα και σε αρκετά υψηλό επίπεδο σε σχέση με τις Ακαδημίες των ευρωπαϊκών χωρών. Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος με την ομάδα των στελεχών, διοικητικών, προπονητών, συμβούλων, επιστημονικών συνεργατών και εργαζομένων, ασκούν ένα τεράστιο έργο, ένα εξαιρετικό έργο, ένα παραγωγικό έργο, τα αποτελέσματα του οποίου γνωρίζει ολόκληρη η αθλητική, εγχώρια και ευρωπαϊκή κοινότητα.

Η ανάδειξη σπουδαίων ταλέντων, η διαμόρφωση χαρακτήρων και η συγκρότηση προσωπικοτήτων αποτελεί τον κυριότερο σκοπό της. Το μεγάλο εύγε ανήκει στον πρόεδρο που την χρηματοδοτεί και κρατάει σε ένα υψηλό επίπεδο το νευραλγικό τμήμα του ΠΑΟΚ μας. Νομίζω ότι η τέλεια απογείωσή του θα επιτευχθεί με το καινούριο προπονητικό κέντρο που έχει εξαγγελθεί».

«Ο διοικητικός οργανισμός, έδωσε τη μάχη αθόρυβα»

«Είναι τα ανώτερα στελέχη του ΠΑΟΚ με τους συνεργάτες τους και τις ομάδες εργαζομένων που δίνουν αθόρυβα και ουσιαστικά την μάχη τους στην καθημερινότητα με τα δεκάδες προβλήματα και συντελούν στις μικρές και μεγάλες επιτυχίες του οργανισμού μας. Είναι ο σκελετός και τα θεμέλια του οργανισμού που κατευθύνουν σε συνεργασία με το κυρίως αγωνιστικό τμήμα τις τύχες της ομάδας μας. Αποτελούν το αφανές τμήμα του οργανισμού που δίνει τον καλύτερο εαυτό του, προκειμένου να επιτυγχάνονται οι σκοποί και οι στόχοι της ομάδας μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.