Νίκη που θα του γεμίσει τις μπαταρίες

Γιώργος Ζαΐρης02 Οκτωβρίου 2024

Όπως μπορείτε να διαβάσετε σε σχετικό ρεπορτάζ μέσα από το metrosport.gr ο ΠΑΟΚ αμέσως μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος θα πρέπει να δώσει 7 αγώνες σε διάστημα 21 ημερών. 

 Αφού λοιπόν παίξει αύριο με την Στεάουα και την Κυριακή εκτός με τον Λεβαδειακό, ακολουθεί διακοπή. Με την επιστροφή στη δράση, δηλαδή στις 20 Οκτωβρίου ο ΠΑΟΚ θα παίξει εκτός έδρας με την ΑΕΚ και αμέσως μετά θα υποδεχθεί στην Τούμπα την Βικτόρια Πλζεν για την 3η αγωνιστική του Europa. 

Στις 27 Οκτωβρίου παίζει με τον ΟΦΗ στην Τούμπα και μεσοβδόμαδα αμέσως μετά με το Αιγάλεω για το Κύπελλο. Επιστρέφοντας, θα πάει στη Λαμία για τον αγώνα με την τοπική ομάδα στις 3 Νοεμβρίου και μετά ακολουθεί το σπουδαίο ματς στο Μάντσεστερ στις 7 Νοεμβρίου. Αυτή η σειρά αγώνων κλείνει υποδεχόμενος στις 10 Νοεμβρίου τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Προφανώς και τον Λουτσέσκου αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το αυριανό ματς και προφανώς και καλά κάνει αφού αφενός θα δώσει στον ΠΑΟΚ τους τρεις πρώτους βαθμούς στη διοργάνωση και αφετέρου ψυχολογία μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες (διαφορετικές) αλλά πάντα ήττες.

Αν κανείς θέλει να δει ρεαλιστικά το θέμα του Europa League ο ΠΑΟΚ αν καταφέρει να κάνει τέσσερις νίκες στην έδρα του και κερδίσει και την Ρίγα εκτός, θα έχει πολλές μα πολλές ελπίδες να προχωρήσει στον θεσμό χωρίς να θέλω να προσπεράσω τα δυο εκτός έδρας ματς σε Μαντσεστερ και Σαν Σεμπαστιάν αφού για τον ευρωπαίο ΠΑΟΚ κανένα ματς δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένο χωρίς να το παίξει.

Αλλά στην παρούσα φάση ας επικεντρωθούμε στο αυριανό. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να σκοράρει και τις πολλές ευκαιρίες που σπατάλησε σε Πόλη και απέναντι στον Αρη να τις κάνει γκολ. Ξέρω πως έχει αρχίσει μια κουβέντα για την απόδοση των φορ του και δεν είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι το ποιος θα σκοράρει αλλά το να σκοράρει.

Απέναντι του έχει μια ομάδα που με βάση το σκορ στην πρώτη αγωνιστική (κέρδισε με 4-1 την Ρίγα) αυτή τη στιγμή είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας του stage. Ναι είναι πολύ νωρίς, ναι αυτό δεν λέει τίποτε αλλά η Στεάουα ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να παίξει το παιχνίδι της και δεν είναι αυτή που έχει το άγχος ή τουλάχιστον σε παρόμοιο βαθμό με αυτό που έχει ο ΠΑΟΚ. 

Ένα άγχος που θέλω να ελπίζω πως αφορά την σπουδαιότητα του αγώνα και δεν έχει να κάνει με τις ανοικτές πληγές που μπορεί να του προκάλεσε η ήττα από τον Αρη. Αλλωστε μετά από κάθε ήττα είναι ευλογία για τον προπονητή να έχει αμέσως αγώνα. Αρκεί φυσικά αυτόν, τον αυριανό ο ΠΑΟΚ να τον κερδίσει ώστε να πάει την Κυριακή στην Βοιωτία για να πάρει μια νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό κα με ηρεμία να δουλέψει στη διακοπή. Χρήσιμη όσο ποτέ άλλοτε αλλά έχουμε τον χρόνο να τα πούμε.

Σήμερα απλά θέλω να σταθώ κυρίως στην αμυντική γραμμή. Και στον Μπάμπα. Εχει βγάλει μια κούραση, πολυτέλεια για να πάρει ανάσες δεν υπάρχουν έχω την αίσθηση πως μπορεί με την εμπειρία του να διαχειριστεί αυτό το ματς. Δεν ανησυχώ για τον Κωνσταντέλια γιατί μπορεί να μην σκόραρε αλλά και στα δυο τελευταία ματς ήταν εξαιρετικός. Ανησυχώ όμως για παράδειγμα με Τσάλοφ και Τισουντάλι καθώς ο ΠΑΟΚ τους χρειάζεται και εύχομαι τώρα που μπήκε ο Οκτώβριος να δικαιωθεί ο Ραζβάν που πριν από έναν μήνα είχε πει πως αυτόν τον μήνα θα αρχίσουν να βγάζουν πράγματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.